Putin'e ağır darbe! Ukrayna'da Rus general öldürüldü!

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, ülkesine saldıran Rus ordusundan bir generalin öldürüldüğünü duyurdu. Merkez Askeri Bölge 41. Kombine Silah Ordusu Komutanı Andrei Sukhovetsky, Ukrayna'daki özel bir operasyonda öldürüldü.

Putin'e ağır darbe! Ukrayna'da Rus general öldürüldü!

Geraşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Rusya 41. Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin Ukrayna askerlerince Çernigiv bölgesinde öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını, "hemen durmazsa Rusya'yı yok edecek kanlı macera" olarak nitelendiren Geraşenko, Ukrayna'nın Rusya için yeni Afganistan olacağını ifade etti.

Sukhovetsky'nin ölüm haberi Rus medyası tarafından da doğrulandı. 

Rus medyası haberi manşetlere taşırken Sukhovetsky'nin daha önce Novorossiysk'teki 7. Havadan Saldırı Tümeni'ne üç yıl boyunca komuta ettiğini söyledi. Kanalın Ukraynaca yayın yapan servisi, Kızıl Meydan'daki Zafer Geçit Törenine iki kez katıldığını ve iki Cesaret Nişanı aldığını söyledi. 

Ayrıca Sukhovetsky; Kuzey Kafkasya, Abhazya ve Suriye'deki Rus işgallerine katılmış ve Kırım'ın ilhakındaki rolünden dolayı madalya almıştı.