Pompeo’dan Almanya’ya Hizbullah dayatması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Berlin’de yaptığı açıklamada, Almanya’nın İngiltere gibi, Lübnan Hizbullah'ını terör örgütü olarak kabul etmesini istedi.

Pompeo’dan Almanya’ya Hizbullah dayatması

Pompeo bugün Berlin’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya’nın İngiltere gibi, Lübnan Hizbullah'ını terör örgütü olarak kabul etmesini istedi. İngiltere geçtiğimiz Şubat ayında, yasaklama getirdiği Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun bu çağrısı Berlin ziyareti sırasında geldi. Yaklaşık 3 hafta önce gerçekleşmesi planlanan Almanya ziyareti son anda iptal edilirken, Mike Pompeo’nun İran krizi sebebi ile Irak’a yönelmesi Berlin’de tartışma yaratmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD’li mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Almanya ve ABD arasındaki ilişkilere atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki yakın ilişkinin köklü bir dostluğa dönüştüğünü vurguladı.

Almanya ziyareti öncesi Pompeo, ülkesinin Alman savunma harcamalarını arttırması gerektiğini ifade etti. Dışişleri Bakanlığı’na göre Pompeo, ziyaret sırasında kendisine eşlik eden gazetecilere, Avrupa Birliği içerisindeki en önemli ekonomin Almanya olduğunu belirterek, bu kapsamda NATO’daki savunma harcamalarını artırması gerektiğini belirtti.