'Peygamber sevgisini toplumun her kesimine ulaştırmalıyız'

Peygamber Sevdalılarının düzenlediği Mevlid etkinliklerini değerlendiren Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber sevgisinin toplumun her kesimine ulaştırılması adına herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini söyledi.

'Peygamber sevgisini toplumun her kesimine ulaştırmalıyız'

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilerek Türkiye genelinde her yıl farklı bir temayla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri, bu yıl "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Siyer Vakfı Kurucusu Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Efendimiz için yapılan bu tür etkinliklere iştirak edilmesi ve Peygamber sevgisinin toplumun her kesimine ulaştırılması adına herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Yıldırım, "Hepimiz Müslümanız ve Müslüman olmanın temel ilkelerini Kur’an’dan, sünnetten, Peygamber’in (sallallahu aleyhi vesellem) bize öğrettiği mesajlardan öğrenmek zorundayız. Bu mesajlardan birisi de Peygamber sevgisidir. Peygamber Efendimize karşı duyulması gereken sevgi sadece bir vefanın gereği değil imani bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu ne yazık ki bazen unutuyoruz. Unuttuğumuz için de Hazreti Peygamberi, sahabeleri bize hatırlatacak, azalan heyecanlarımıza heyecan katacak, azalan umutlarımıza umut olacak vesileler lazım." dedi.

"Yıllardır meydanlarda Peygamber sevdası yankılanıyor"

"Bu ümmet tarih boyunca birçok süreç geçirmiştir. Bu süreçler içerisinde de bazı şeyler azaldığında, o gün ümmetin duyarlı Müslümanları heyecan uyandıracak bazı adımlar atmışlardır." diyen Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Örneğin haçlıların İslam coğrafyalarını kasıp kavurduğu zaman dilimi içerisinde Selahaddin’i Eyyubi başta olmak üzere o gün yaşayan Müslümanların ümmeti Peygamber sevdasıyla yeniden ayağa kaldırdıklarına şahit oluyoruz. Geldiğimiz şu zamanda ise elhamdülillah ‘Peygamber Sevdalıları’ bu işi üstlenerek bu heyecanı topluma ulaştırmaya çalışıyorlar. Yıllardır meydanlarda Peygamber sevgisi, sevdası yankılanıyor. İnsanların yüreklerinde var olan ama bir şekliyle toplumun tamamını kuşatmayan ve dünyevileşme hastalıklarıyla azalan şeylerin ortaya çıkmasına vesile ediliyor. Dolayısıyla bu manada yapılan etkinlikler çok önemlidir. Halkımızın yeniden bu sorumluluğu hatırlama noktasında bir vesileye dönüştüğü için önemlidir. Peygamber sevgisinin imani bir sorumluluk olduğunu hatırlatmak için önemlidir. Onun tevhit, adalet, merhamet Peygamberi olduğunu ve bizimle arasında kurulması gereken hukukun ne olduğunu hatırlamanız açısından önemlidir. Böyle olduğu için yıllardır bu manada etkinlikler devam ediyor. Asıl sevindiğimiz şeyse her geçen yıl heyecanın azalmadan devam etmesidir. Biz bu manada yapılan etkinlikleri sadece birer program olarak görmemeliyiz. Aslında her yıl yapılan bu etkinliklerle yeniden ümmet olarak Peygamberle kurmamız gereken hukukun gözden geçirilmesi için bir vesile olarak görmeliyiz."

"Bize düşen elimizden geldiğince bu sevgiye ortak olmaktır"

Önceden bu tür etkinliklerin sadece camilerde ve küçük salonlarda yapıldığını fakat yıllardır bu sevginin meydanlarda haykırıldığını belirten Yıldırım, konuşmasını şu şekilde noktaladı:

"Eskiden bu etkinlikler camilerde yapılıyordu. Fakat yıllardır şehrin en büyük meydanlarında binlerce insan sadece ve sadece Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselam’ın adına kurulan o meclislere iştirak ederek bu sevgiyi öğrenmeye çalışıyorlar. Bize düşen de elimizden geldiğince bu sevgiye ortak olmaktır. Orada üretilen o heyecandan, umuttan nasipdar olmaktır. Elimizden geldiğince bu manada toplumun diğer kesimlerine de bu sevgin ulaşması noktasında gayret içerisinde olmalıyız."

Katıldığı etkinliklerde farklı bir havanın estiğine şahit olduğunu belirten Yıldırım, "Elhamdülillah birkaç etkinliğe üst üste katıldım. Diyarbakır başta olmak üzere gittiğim her yerde o havayı farklı bir şekilde teneffüs ettiğimi meydanlarda da sonrasında da söyledim. Orada Allah Resulü adına kurulmuş olan o mecliste Salihler anıldığı için bereket adına farklı bir havanın estiğine her katılanın şahit olduğu gibi biz de şahit olduk. O kardeşlerime dua ediyorum. İnşallah bu hizmetleri daim olur. Hizmetleri daha farklı yerlere ulaşır. O meydanlarda üretilen enerji bizim Allah’a (Celle Celalüh)kulluk noktasındaki sorumluluğumuzu yerine getirme adına daha güzel bir enerjiye vesile olur. Netice itibari ile kulluk için yaratıldık. Aldığımız her nefesin, attığımız her adımın yarın Allah’ın huzurunda bir hesabı olacağına inanmış insanlarız. Onun için elimizden geldiğince hakkın ikamesi ve batılın izalesi gibi bir sorumluluğumuz var. İşte bu sorumluluklarımızı anlatacak, bize hatırlatacak vesilelerle ihtiyacımız var. Bu vesilelerin daha fazla çoğalmasını Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yıldırım son olarak şu ifadeleri kullandı: "Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese dua ediyorum, onları tebrik ediyorum. Umuyorum ki bu Peygamber sevgisi döneminde nasıl ki İslam ordularına, İslam toplumunun yeniden ayağa kaldırdıysa, yeniden bir kez daha bizleri ayağa kaldırır. Başta mahzun olan Mescid-i Aksa üzere, bugün ve içerisinde olan bütün coğrafyalarımızın yüzü güler. Üretilen o Peygamber sevgisinin enerjisi bizlerin imanlarının selametine vesile olur. Allah bu uğurda gayretimizi artırsın. Cenabı Allah bu hayırlı hizmet de emeği geçenlerden razı olsun ve bu hayırlı hizmet ilelebet devam etsin diye dua ediyorum." (İLKHA)