Paris'te silahlı saldırı sonrası sokaklar karıştı

Fransa'nın Başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda biri kadın üç kişi hayatını kaybetti, biri ağır 3 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Paris'te silahlı saldırı sonrası sokaklar karıştı

Paris Savcısı Laure Beccuau, başkentte Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda  üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.  

Fransız yetkililer, saldırganın Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin ardından bu merkezin karşısındaki bir restoran ve bir kuaförü hedef aldığını bildirmişti.

Kültür merkezinin avukatı, Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden üç kişinin de Kürt olduğunu ifade etmişti.

Saldırganın atıcılık kulübü üyesi Williams M. olduğu ve ruhsatlı silahı bulunduğu belirtilirken, bölgede toplananlarla polis arasında arbede çıktı. Olaylarda 6 polisin yaralandığı kaydedildi.  

Savcı, yüzünden yaralanan saldırganın hastaneye kaldırıldığını duyurdu.  

Bu arada saldırı sonrası PKK yanlılarının toplanarak, mahallede Türkiye aleyhine slogan attıkları görüldü.  

Protestolarda gerginlik yükseldi

Saldırının ardından Paris sokaklarında protesto düzenleyen göstericilerle Fransız polisi arasında çatışmalar yaşandı.

Bölgedeki AFP muhabirleri, güvenlik güçlerinin olay yerindeki İçişleri Bakanı Darmanin'i koruyan polis kordonunu aşmak isteyen göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını aktardı.

Göstericilerin çöp konteynerlerini ateşe verip barikatlar kurduğunu bildiren ajans, bölgedeki bazı araçların camlarının da protestocularca atılan tuğlalarla kırıldığını belirtti.