Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siracül Hak: Mevcut hükümet milletin sırtında bir yüke dönüştü

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siracül Hak, Mevcut hükümetin milletin sırtında bir yüke dönüştüğüne dikkat çekerek, koalisyon hükümeti ile eski Başbakan İmran Han arasındaki mücadelenin ülkede sıkı yönetim ilanıyla sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi lideri Siracül Hak: Mevcut hükümet milletin sırtında bir yüke dönüştü

Ulusal basındaki haberlere göre, Hak, Lahor’da yaptığı açıklamada, "mevcut hükümetin milletin sırtında bir yüke dönüştüğüne" dikkati çekerek, ülke genelinde seçimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Hak, hükümetin ve Seçim Komisyonunun seçimlerin yapılmasını engelleyerek anayasayı ihlal ettiğini söyledi.

Eski Başbakan İmran Han’ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) ile koalisyon hükümeti arasındaki mücadeleye işaret eden Hak, bu durumun ülkede sıkı yönetimin ilan edilmesiyle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Siracül Hak liderliğindeki Pakistan Cemaat-i İslami Partisi (JI), dış baskılar sonucu İmran Han'ın mecliste güvensizlik oyuyla görevden alınmasına karşı çıkmıştı.

Hak, o dönemde yaptığı bir açıklamada, partisinin meclisin böyle bir değişikliğe gitmesi fikrini desteklemediğini, buna karşı direneceklerini belirtmiş ve Pakistan'ın bugün yaşadığı krizden yeni bir seçimle çıkacağını söylemişti.