Normalleşme ihanetine gidenler utanır mı! Filistin’in bir yanı esaret bir yanı şehadet!

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerine düzenledikleri baskınlarında, 9 Filistinliyi esir alırken, Nablus'da terör rejiminin sözde askerleri tarafından yakın mesafeden açılan ateş sonucu 25 yaşındaki genç şehid oldu. Siyonist çete, Kudüs’teki işgalini de adım adım genişletiyor.

Normalleşme ihanetine gidenler utanır mı! Filistin’in bir yanı esaret bir yanı şehadet!

İşgalci terör rejimi, başta Arap ülkeleri olmak üzere ‘normalleşme’ ihanetini sergileyen Müslüman ülkelerin ve dünyanın sessizliği karşısında her geçen gün pervasızlaşıyor.

Katliam, zulüm ve işgal politikasını her gün gittikçe derinleştiren işgalci çete, bir yandan Filistinlileri katlederken, bir yandan da esir alıyor.

Filistin halkına ait ev, iş yeri ve arazileri de gasp eden terör rejimi, dünyanın gözü önünde işgalini genişletmeye devam ediyor.

9 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği son bilgilere göre işgalciler, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Burka kasabasında, eski esirlerden Muhammed Abdurrahim Ebu Seyf'i esir aldı.

Tubas vilayetine bağlı Akaba kasabasında ise Hamza Ebu Arra, Murad Ebu Hamd ve Mahmud Ebu Arra alıkonuldu.

Cenin'de Enes Rıdvan Ebu Ma'la isimli bir gençle, başka bir Filistinlinin esir alındığı belirtildi.

İşgalcilerin El-Halil şehrinin güney kısmında bazı evlere baskınlar düzenleyerek Adnan Ferid Cabir ve Muhammed Fadi Cabir isimli gençler ile ismi öğrenilemeyen başka bir Filistinliyi alıkoyduğu ifade edildi.

Esir alınan Filistinliler hiçbir gerekçe gösterilmeden günlerce sözde "gözaltı merkezleri"nde tutuluyor.

25 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR GENÇ KATLEDİLDİ

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da, Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği ve cenazenin işgalcilere ait ambulanstan teslim alındığı belirtildi.

Sivil İşler Kurumu şehidin Cenin'in güneyindeki El-Cedide köyünden Abdullah Kalalva (25) olduğunu bildirdi.

Filistin medyasının İbrani kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Kalalva, Nablus yakınlarında bir işgal askerinin silahını kapmaya çalıştığı iddiasıyla katledildi.

Kalalva'nın, kentin güneyindeki Havara kontrol noktasındaki kavşağa aracıyla geldiği, silahsız olarak araçtan inerek işgal askerlerinden birinin silahına el koymaya çalıştığı ifade edildi.

Kalalva'nın şehadetiyle birlikte 2015'ten bu yana işgal rejimi ve Siyonist Yahudi yerleşimcilerin kurşunlarıyla şehit olanların sayısı bu yılın başında 8'i çocuk ve bir yaşlı kadın olmak üzere 36'ya yükseldi.

KUDÜS ADIM ADIM İŞGAL EDİLİYOR!

Siyonist işgal rejimi, Kudüs'ün güneyindeki Es-Sevri Mahallesi ile Cebelu'l-Mukebbir ve Sur Bahir arazilerinin bir kısmını içine alan, Kiryat Yovel ve Arnona Yahudi yerleşim merkezlerine eklenecek toplamda 1230 yasadışı yeni yerleşim biriminin inşa edilmesine dair iki projeyi de onayladı.

İşgal rejiminin projelerine göre Kudüs-Sevri-Ebu Tur yolu çevresine 1070 yerleşim birimi inşa edilmesi hedefleniyor. Bu kısımda ticari kurumlar, çalışma ofisleri ve kamu kuruluşları bulunacak. Arnona yerleşim merkezinde, Kudüs-el-Halil yolları kavşağının yanına da 160 yerleşim birimi inşa edilmesi planlanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te 145 büyük Yahudi yerleşim merkezi ile işgal rejimi tarafından ruhsat verilmeden inşa edilmiş 140 yerleşim alanı bulunuyor. Söz konusu yasa dışı yerleşim birimlerinde toplamda 700 bin Yahudi gasıp ikamet ediyor.

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle işgal etmiş durumda.

‘NORMALLEŞME İHANETİ’NE SON OLARAK ÇAD VE SUDAN KATILDI

‘Normalleşme’ adı altında yapılan Kudüs davasına yönelik ihanet anlaşmasına Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas’tan sonra Çad’da katıldı.

Çad Cumhurbaşkanı Muhammed İdris Deby ile siyonist işgal rejiminin sözde başbakanı Benyamin Netanyahu dün Tel Aviv'de Çad Büyükelçiliğinin açılışını yapmıştı. Deby, geçtiğimiz Cuma günü işgal rejiminin sözde başbakanı bebek katili Netanyahu ve Mossad Başkanı David Barnea ile özel bir görüşme gerçekleştirmişti.

Öte yandan, işgalci israil'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Sudan'ı ziyaret ederek Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile bir araya geldi. Resmi olarak ilk kez doğrulanan ziyarette ilişkilerin normalleştirilmesinin ele alındığı kaydedildi. Açıklamada, barış anlaşması imza töreninin, Sudan'daki geçici yönetim olan Egemenlik Konseyi'nin yetkilerini sivil bir hükümete devretmesinin ardından Washington'da "yaklaşık birkaç ay içinde" yapılmasının planlandığı ifade edildi.

‘Normalleşme ihaneti’ 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray'da dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın girişimleriyle düzenlenen bir törenle, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’nin, siyonist rejim ile sözde ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamışıyla başlamıştı.