Netenyahu skandal planı itiraf etti: Gazzelileri zorla göç ettirme hazırlığı

Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.

Netenyahu skandal planı itiraf etti: Gazzelileri zorla göç ettirme hazırlığı

ABD Başkanı Donald Trump ve siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'daki buluşmasında, Gazze'ye yönelik skandal planın detayları ortaya çıktı. Trump ve Netenyahu, akşam yemeği sırasında yaptıkları açıklamalarda, Gazze'deki Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasına yönelik hazırlıkları itiraf etti.

Netanyahu, Filistinlilerin Gazze'de kalma ya da ayrılma "hakkına" sahip olmaları gerektiğini söylerken, aslında bu sözlerle örtülü bir etnik temizlik politikasını meşrulaştırmaya çalıştı.

Netanyahu, "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.

Netanyahu'nun bu sözleri, Gazze halkının başka ülkelere gönderilmesi planının fiilen devrede olduğunu gözler önüne serdi. Ayrıca "Filistinlilerin daha iyi bir gelecek için" başka ülkelere yerleştirilmesi gerektiğini öne süren Netanyahu, bu süreci yürütecek devletler için ABD ile birlikte arayışta olduklarını ifade etti.

Trump ise "Gazze'de barış yolundayız. HAMAS da ateşkes istiyor" dedi.

Bu açıklamalar, ABD ile siyonist rejim arasındaki yeni iş birliğinin yalnızca çatışmaları durdurmakla sınırlı olmadığını, Gazze'nin demografik yapısını değiştirmeyi amaçlayan çok daha tehlikeli bir planın yürürlükte olduğunu ortaya koydu.

Trump daha önce şubat ayında yaptığı bir konuşmada, Gazze'nin "ABD tarafından devralınabileceğini" ve buradaki Filistinlilerin "başka ülkelere gönderileceğini" dile getirmişti.