Mukteda es-Sadr’dan Başbakan Adil Abdulmehdi’ye çağrı

Irak’ta Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr bugün yaptığı açıklamada, blok üyelerini, bakanları ve özel yetkili kişileri, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Kurulu’na davet ederek, gelmeyen kimselerin suçlu olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Mukteda es-Sadr’dan Başbakan Adil Abdulmehdi’ye çağrı

Konu ile ilgili Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’ye çağrıda bulunan Mukteda es-Sadr, yolsuzlukla mücadele konusunun takipçisi olması gerektiğini belirterek, olayın şeffaflık ve doğruluk çerçevesinde biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Sadr hareketi lideri açıklamasında, konuyu takip etmesi için Başbakan’a çağrıda bulunarak olayın şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi aynı zamanda Yolsuzlukla Mücadele Kurulu’na başkanlık ediyor. Es-Sadr açıklamasında, bu çağrılarının hükümet unsurları yetkililerinin suçlu olduğu anlamına gelmediğini belirtirken, bu durumun reform projesini desteklemek adına ciddi bir adım olduğunu dile getirdi. Mukteda es-Sadr, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Kurulu önüne çıkmayanların ise suçlu olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Mukteda es-Sadr’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Ahrar Bloğu, özel yetki sahibi kimselerin talebi doğrultusunda ve Sadr’ın reform projesinin devamı olarak mevcut hükümetin yolsuzluğa karşı mücadelesine destek veriyoruz” denildi.