Mısır’da Mossad ajanı Ziv Kipper öldürüldü

İbrani Yayın Kurumu'na göre, “İsrailli” bir iş adamı ve eski general Ziv Kipper İskenderiye Valiliği'nde Mısırlı gençler tarafından öldürüldü ve İşgal Dışişleri Bakanlığı konuyu araştırdığını duyurdu.

Mısır’da Mossad ajanı Ziv Kipper öldürüldü

Arap basınında çıkan haberlere göre, İşgalci İsrail, Kanada ve Rusya vatandaşlığına sahip Yahudi bir işadamı görünümlü Ziv Kipper, Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye bölgesinde öldürüldü.

Suudi Arabistan'ın Al-Arabiya haber sitesi, yerel yetkililerin olayı suikast vakası olarak araştırdığını bildirdi. Ynet ayrıca İşgalci İsrail’in Dışişleri Bakanlığı'nın da olayı araştırdığını söyledi.

'Kurtuluşun Öncüleri – Muhammed Salah'ın Şehitleri' adını veren grubun eylemin sorumluluğunu üstlendi.

Açıklamada Kipper'ın Mossad adına istihbarat topladığı ve işini kılıf olarak kullandığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, Kipper'in ölümünün "Mısır halkının Siyonist düşmana karşı mücadelesinde atılmış bir adım" olduğu belirtildi ve Kipper'in, İşgalci İsrail'in Hamas'la savaşı sırasında Gazze halkına destek amacıyla öldürüldüğü belirtildi.

Grubun adaşı Muhammed Salah İbrahim, Haziran 2023'te Mısır sınırında düzenlenen eylemde üç işgalci israil askerini öldüren 22 yaşındaki Mısırlı bir polis memuruydu.

İşgalci İsrail’in Dışişleri Bakanlığı, öldürülen Kipper’in aynı zamanda Kanada vatandaşlığına sahip olduğunu ve Mısır'da, İsrail’de ve Ukrayna’da bir işletmeye sahip olduğunu doğruladı.

Bu yaşanan eylemin, İşgalci İsrail”in Gazze'deki Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği acımasız katliamlar ve soykırım savaşının bir sonucu olarak Arap halkları arasında büyüyen hoşnutsuzluk ve öfkenin belirtisi olarak Arap basınında yer buldu