Mimarlar Odası Ayasofya kararını hazmedemedi: İktidar Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşıyor

Her fırsatta İslami değerlere saldıran TMMOB Mimarlar Odası Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı hazmedemedi, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, reddi anlamındadır” diye yorumladı.

Mimarlar Odası Ayasofya kararını hazmedemedi: İktidar Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşıyor

Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaline ilişkin karar TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından hazmedilemedi.

Her fırsata İslami değereler saldıran Mimarlar Odası cami düşmanlıklarını yaptıkları açıklama ile bir kez daha gösterdiler.

Cumhuriyet’in aktardığına göre TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik yaptığı açıklama şöyle:

"İktidarın Cumhuriyetle hesaplaşması devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin bakanlar kurulunun kararıyla 24 Kasım 1934 yılında müze olarak kullanıma açılan, 1985 yılından bu yana UNESCO dünya miras listesinde olan Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, reddi anlamındadır. Laik demokratik bir Türkiye için, Cumhuriyet değerlerini korumaya, Atatürk Orman Çiftliği’nde Atatürk’ün şartlı bağışına, vasiyetine ve hukuka aykırı inşa edilen 'kaçak saray'a karşı mücadeleye devam edeceğiz."