Lazzarini: Gazze Şeridi’nde iki çocuk sıcak hava sebebiyle vefat etti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, son günlerde Gazze Şeridi’ni etkisi altına alan benzeri görülmemiş sıcak hava dalgası sebebiyle iki çocuğun hayatını kaybettiğine dair raporlar olduğunu söyledi.

Lazzarini: Gazze Şeridi’nde iki çocuk sıcak hava sebebiyle vefat etti

Lazzarini, “Gazze geçtiğimiz günlerde normal olmayan ve gayri insani yaşam koşullarını daha da zorlaştıran bir sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı” dedi.

UNRWA Genel Komiseri, 1,5 milyon insanın Rafah’ta naylondan yapılma derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

Sıcak hava dalgası sebebiyle en az iki çocuğun öldüğü yönünde haberler aldıklarını belirten Lazzarini, “Dayanılacak daha ne var: Ölüm, açlık, hastalık, yerinden edilme ve şimdi de kavurucu sıcakların altında sera benzeri yapılarda yaşamak” dedi.

Lazzarini, Rafah’taki gayri insani koşulların üzerine büyük bir askeri operasyonun başlatılmasının göze alınamayacağını ifade ederek, savaşın mutlaka durdurulması gerektiğini kaydetti.

Siyonist işgal ordusu 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne karadan, havadan ve denizden saldırılar düzenliyor. Gazze Şeridi’ne su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelleyen işgal ordusunun yaklaşık yedi aydır sürdürdüğü saldırılarda şehirler yerle bir olurken binlerce kişi şehit oldu ve on binlerce kişi yaralandı.