Kürdistan Yönetimi, deprem bölgelerine 20 ton tıbbi malzeme gönderdi

Kahramanmaraş merkezli 10 il ve Suriye'de yaşanan depremlerde yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Sağlık Bakanı Saman Berzinci, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine 20 ton tıbbi malzeme gönderdiklerini belirtti.

Kürdistan Yönetimi, deprem bölgelerine 20 ton tıbbi malzeme gönderdi

Deprem bölgeleri için kapsamlı bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Berzinci, Barzani Yardım Vakfı'nın da deprem bölgelerine tıbbi malzeme sağladığını kaydetti.

Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremlerin yıkıma yol açtığını, bu nedenle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi olarak deprem anından itibaren harekete geçtiklerini vurgulayan Berzinci, depremden etkilenen bölgelere arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra acil ihtiyaç malzemelerini de sevk ettiklerini söyledi.

Erdoğan’dan Barzani’ye teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KDP Başkanı Mesud Barzani’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi’ne, Türkiye halkı ve depremzedelerle olan dayanışmaları için teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Barzani Yardım Vakfı depremden etkilenen bölgelere arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra acil ihtiyaç malzemeleri sevk etti.

Hükümet ayrıca Kürdistan Bölgesi genelinde büyük bir yardım kampanyası başlattı.