Kudüs, tarihinin en şiddetli saldırılarına maruz kalıyor

Ramazan'ın son Cuma günü kutlanacak olan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayımlanan mesajlarda, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın son dönemde, siyonist işgal altında geçen tarihinin en şiddetli saldırılarına maruz kaldığı hatırlatılarak, Kudüs'ün korunması, buraya yönelik saldırıların kırılması için safların birleştirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Kudüs, tarihinin en şiddetli saldırılarına maruz kalıyor

Ramazan'ın son Cuma günü kutlanan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle dünyanın dört bir yanından farklı grup, cemaat ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından mesajlar yayımlandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye yayımladığı mesajda, işgalci düşmanın Mescidi Aksa'yla ilgili planlarının boşa çıkarılması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini hatırlattı.

Uluslararası Kudüs Günü konulu bir konferansta konuşan Heniyye, Gazze'nin özellikle "israil rejiminin kırmızı çizgileri aşması halinde" gelecekteki herhangi bir çatışmadan izole edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. 

Heniyye, Filistin halkı anavatanlarına geri dönme hakkını tam olarak geri kazanmadıkça bölgeye hiçbir güvenlik veya istikrarın getirilemeyeceğini vurguladı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale de Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayımladığı bildiride Filistin halkının siyonist düşmanın hayallerini boşa çıkarıncaya, onun bayraklarını indirinceye ve zafer elde edinceye kadar mücadelesine devam edeceğini vurguladı. 

Bahreynli din alimi Şeyh İsa Kasım ise, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs davasının bu sıralarda İsrail işgal rejiminin en çirkin saldırılarına maruz kaldığını, onun kutsiyetine ve önemine yönelik en büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve siyonistlerden temizlemekle mükelleftir

Her yıl farklı etkinliklerle kutlanan Dünya Kudüs Gününün ehemmiyetine ilişkin bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı'da, 29 Nisan Cuma gününe tekabül eden Dünya Kudüs Gününde Türkiye'nin bir çok ilinde yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Vakıf adına açıklamayı Genel Başkanı Adnan Akgönül yaptı.

Kudüs'ü Mü’minler açısından özgürlüğü izzet, esareti ise zillet olan bir mekân olarak tanımlayan Akgönül, "Kendisine sahip çıkanı yücelten, izzetli kılan, bigâne kalanı ise alçaltan bir davadır Kudüs. Çünkü Kudüs, ümmetin hürriyet davasıdır. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran, Yüce Allah’ın buyruğuyla etrafı mukaddes kılınan Kudüs, hiç kuşkusuz İslam’ın en önemli ve en yüce şehirlerinden biridir. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve siyonistlerden temizlemekle mükelleftir." ifadelerini kullandı.

Gönüller mahzun, yüreklerde sızı olsa da Selahaddin’in aşkı ve azmiyle Filistinli Müslümanların, Kudüs ve Mescid–i Aksa’nın esaretinin son bulması için her türlü fedakârlığı sergileyip bedel ödemekte olduğunu söyleyen Akgönül, "Biz iman erlerine düşen de maddi-manevi bu davaya desteğimizi sunmaktır. İşte bu desteklerden biri de Kudüs davasını daima gündemde tutup sahip çıkmaktır. Bunun için Müslümanlar, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamakta, Kudüs’ün özgürlük feryadını tüm dünyaya duyurmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Gençlere Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci aşılanmalı

Siyonist işgal çetesinin Filistin toprakları üzerinde Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla ilan edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan İlim ve Medeniyet Derneği Başkanı Nasrettin Güneş'de, özellikle gençlerin Kudüs'e gitmelerini, Mescid-i Aksa'da bulunmalarını ve oranın Ümmetin bir parçası olduğunun aşılanması gerektiğini belirtti.

Güneş, "İslam âlemi için hem dini hem tarihi anlamda önemli bir yerde bulunan mescidimizin ve Kudüs topraklarının büyük bir işgal altında olması bütün Müslümanların uykularını kaçıracak düzeyde olması gerekiyor. Özellikle gençlerimize Kudüs'e gitmeleri, Mescid-i Aksa'da bulunmaları ve oranın Ümmetin bir parçası olduğunu aşılamak gerekir." ifadelerini kullandı.