'Kimseyi seçmedik kimse de bizi temsil etmiyor'

Cezayir'de binlerce kişi dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonuçlarını protesto etti. Seçimlere katılım yüzde 39'larda kaldı.

'Kimseyi seçmedik kimse de bizi temsil etmiyor'

Cezayir’de binlerce kişi, gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini bağımsız aday Abdulmecid Tebbun’un kazandığının açıklanmasından kısa bir süre sonra sonuçları protesto etmek için sokaklara döküldü.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını kabul etmeyen protestocular, “Allahu Ekber, seçimler hileli” sloganlarını atarak Merkez Postane Binası’na doğru yürüdü. Ayrıca ülkede radikal değişiklik talep eden protestocular eylemlerini sürdürme konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

"Eski rejimin yeni yüzlerine hayır"

Göstericiler, üzerinde "seçime hayır" yazan kırmızı kartların yanı sıra "boyun eğmeyeceğiz", "eski rejimin yeni yüzlerine hayır", "çetelerin seçilmesine hayır" ve "kimseyi seçmedik kimse de bizi temsil etmiyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Protestocuların ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan adayların hiçbirinin "kendilerini temsil etmediğini" ifade eden döviz, pankart ve fotoğraflar açması dikkati çekti.

Polis olası bir acil durumda müdahalede bulunmak için göstericileri çember içine aldı.

Bejaja’da gösterilere sahne olan şehirlerden biri oldu. Dün şehirde, güvenlik güçleri ve seçim düzenlenmesini engellemeye çalışan göstericiler arasında meydana gelen çatışmalarda 6 kişi yaralanmıştı.

Cezayirli yetkililerin seçimleri gerçekleştirmek için sarf ettikleri tüm çabalara rağmen katılım yalnızca yüzde 39.93’te kaldı.

Ajanslar