Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları artıyor: CHP'de koltuk kavgası kızışıyor

Yükselen değişim taleplerinin gölgesinde kurultaya hazırlanan CHP’de koltuk yarışı kızışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in ardından bir adaylık çıkışı da Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları artıyor: CHP'de koltuk kavgası kızışıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'da yaptığı değişiklikleri yeterli bulmayanlar, birbiri ardına verdikleri "değişim" mesajlarıyla gündemde.

Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ila olmayacağını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Takip ediyorum süreci" dedi.

Özel: Olmam gereken yer neresiyse orada olacağım

İmamoğlu'nun ardından adaylık için yeşil ışık yakan bir diğer isim CHP Grup Başkanı Özgür Özel'di.

Özel, "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Parti kimsenin önünü kapatmamalı. Olmam gereken yer neresiyse orada olacağım. Genel Başkan adaylığı ise Genel Başkan adaylığı" ifadelerini kullandı.

Özcan: Böyle bir siyasi hareketten kaçmam

Genel başkanlık koltuğu için çıkış yapan son isim ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Özcan, İmamoğlu'na destek verse de göreve kendisinin de talip olduğunu hatırlattı.

Özcan, şunları söyledi:

"Sayın İmamoğlu'na şu aşamada en çok yakışır bu gömleği giymek, parti genel başkanlığı gömleğini giymek. Bu cesareti kimse göstermezse, üzerimize vazife de düşerse biz böyle bir siyasi hareketten şahsım adına kaçmam."

CHP'de değişim tartışması yaşanırken şimdi gözler yapılması planlanan kurultaya çevrildi.

KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRILARI DEVAM EDİYOR

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha kazanması sonrası eleştiri okları Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi.

Yaşananların ardından parti tabanı başta olmak üzere, muhalif gazeteciler de sık sık değişim olması gerektiğini belirtiyor.

Fatih Portakal, İsmail Saymaz, Uğur Dündar ve Fatih Altaylı gibi isimler günlerdir Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini dile getiriyor.

Muhalif gazetecilerin istifa çağrılarını hedef alan Kılıçdaroğlu'nun kürsüden cevabı sert oldu.

"Eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp önyargılarıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir.

Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Kalemini satan, kendisini savcı yerine koyup karar veren gazetecinin, gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir."