Japonya Başbakanı Kishida ofisinde iftar yemeği verdi

Japonya Başbakanı Fumiyo Kishida ofisinde verdiği iftar yemeğinde şunları söyledi; 'Şimdi, her zamankinden daha fazla, uluslararası toplumu bölünme ve çatışma yerine işbirliğine yönlendirmeliyiz.' dedi

Japonya Başbakanı Kishida ofisinde iftar yemeği verdi

Japonya Başbakanı Fumiyo Kishida, Mübarek Ramazan ayını kutlamak için Perşembe günü Tokyo'daki ofisinde iftar yemeğine ev sahipliği yaptı.

İftar etkinliğine Japonya'daki İslami diplomatik misyonların başkanları, Dışişleri Bakanı Hayashi Yoshimasa, üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, parlamenterler ve İslami örgütlerin temsilcileri katıldı.

Kishida konuşmasında, "Pandemiyi yaşadıktan sonra, uluslararası toplum tarihi bir dönüm noktasında duruyor" dedi. "Şimdi, her zamankinden daha fazla, uluslararası toplumu bölünme ve çatışma yerine işbirliğine yönlendirmeliyiz. Hem Japonya'nın hem de İslam ülkelerinin benimsediği 'wifaq' veya uyumun ve 'tassmoh' veya hoşgörünün daha önemli hale geldiğini hissediyorum.

Şimdi, her zamankinden daha fazla, uluslararası toplumu bölünme ve çatışma yerine işbirliğine yönlendirmeliyiz.

Kishida, İslam dünyasıyla "güven ve dostluk bağlarını derinleştirmek" için toplantılar, telefon görüşmeleri ve TICAD8 gibi etkinlikler aracılığıyla çok çalıştığını söyledi.

Dışişleri Bakanı olduğumdan beri, Güneydoğu Asya'dan Orta Doğu, Orta Asya, Afrika ve Avrupa'ya uzanan İslam Dünyası ile bağlarımızı uzun zamandır geliştirmek istiyorum" dedi.

Kishida sözlerini şöyle tamamladı: "Müslüman topluluklardan dostlarımızla paylaştığımız bu geceki etkinlik, Japonya ile ülkeleriniz arasındaki dostluğu derinleştirmek için harika bir fırsat olacak." dedi.

Filistin Büyükelçisi ve Arap diplomatik misyonlarının dekanı Waleed Siam, şunları söyledi: "Ramazanda iftar yemeğine ev sahipliği yapmak, Japon başbakanlarının bir geleneğiydi ve bunu çok takdir ediyoruz."