İTTİHADUL ULEMA'dan Kadir Gecesi mesajı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için bir mesaj yayımlayan İTTİHADUL ULEMA, bu gecede dünyevi işlerden sıyrılarak fecre kadar bu hayırlı vakti hakkıyla idrak etmek gerektiğini belirtti.

İTTİHADUL ULEMA'dan Kadir Gecesi mesajı

Af ve bağışlanma için çok önemli bir fırsat olan bu gecenin önemine dikkat çekilen İTTİHADUL ULEMA mesajında, "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır." (Kadr Sûresi: 1-3) ayetlerine yer verildi.

Mübarek üç ayların başlamasıyla girilen manevi atmosferin Kadir Gecesi ile taçlandığına işaret edilen mesajda, "Bu geceyi ibadet ve dualarla geçiren Müslümanlar Allah'ın lütfuna mazhar olmuştur. Bu gece o kadar mübarek ve hayırlıdır ki idrak edenleri bahtiyarlar olarak görüyoruz. Bin aydan hayırlı Kadir Gecesini hakkıyla idrak etmeyi Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bizleri ibadetlerin karşılığının kat be kat fazla verildiği adeta dakikalarının aylara mukabil olduğu böylesine mübarek bir geceye ulaştırdığı için Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Rabbimizden niyazımız bizleri bu geceye ulaştırdığı gibi hakkıyla idrak etmeyi de nasip etmesidir. Bilinmelidir ki tek kurtuluş reçetesi Kur'an'dır." denildi.

Mü'minler yeryüzünün dört bir tarafında Kadir Gecesinin ihyası için adeta bir yarışa girdiklerine dikkat çekilen mesajda, "Ramazan ayının son on gününe girince mescidleri camileri i'tikâf ibadetini eda etmek için doldururlar. Burada aranan, şüphesiz Efendimizin de (Aleyhisselatu Vesselâm) müjdesiyle Kadir Gecesidir. Birçok âlimin bu geceyi işaret ettiği Ramazan ayının 27'nci gecesi insanlar için bir kurtuluştur.

İTTİHADUL ULEMA olarak tavsiyemiz dünyevi işlerimizden sıyrılarak bu geceyi ihya etme niyetiyle camileri mesken edinmek ve fecre kadar olan bu selametli vakti hakkıyla idrak etmektir.

Bu vesileyle bütün İslam âleminin Kadir gecesini tebrik eder ümmetin birliğine vesile olmasını dileriz." ifadelerine yer verildi.