İsveç’te ‘alıkonulan’ kızını kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Müslüman baba hücresinde ölü bulundu!

İsveç’te devlet tarafından alıkonulan kızını kaçırmak iddiasından gözaltına alınan baba hücresinde ölü bulundu.

İsveç’te ‘alıkonulan’ kızını kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Müslüman baba hücresinde ölü bulundu!

2021 yılında Müslüman çocukları hedef aldığı için İsveç Sosyal Kurumu’na karşı bir kampanya başlatan Müslüman aktivist Hüseyin Muftar geçtiğimiz ocak ayının başlarında Malmö Havalimanında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınma sebebi ise devlet tarafından alıkonulan ve kendisinin ulaşmasına da engel olunan kızını Sosyal Hizmetler Kurumuna bağlı bir bakım evinden kaçırmaktı.

İsveç gazetesi Expressen’e göre 62 yaşındaki Hüseyin Muftar aleyhte hiçbir delil olmamasına rağmen gözaltına alınmış ve tutukluluk kararı iki kere uzatılmıştı. Aleyhindeki tutuklanma kararı ancak ölümünden sonra kaldırıldı. Gazeteye konuşan Savcı Sophia Brengelson’a göre daha önce iki kere uzatılan tutukluluk kararı için hiçbir delil yoktu ve haksız yere tutuklu bulunduruluyordu. 6 Mart günü aleyhindeki delilsiz tutukluluk kararı kaldırıldığı zaman ise çok geç olmuştu. Zira kendisini salmak için odasına giden görevliler Hüseyin Muftar’ın cansız bedeniyle karşılaştılar hücresinde.

Oğlu İbrahim’in anlattığına göre Adli Tıp’ın raporu babasının kalp krizinden öldüğü yönünde.

Büyük oğlu İbrahim anne babasıyla ilgili iddialar hakkında ise; ne annemizin ne de babamızın bize karşı hiçbir kötü tavrı olmadığı halde sosyal hizmetler kurumu tarafından hem kendisine hem de kardeşlerine asılsız iddialar nedeniyle alıkonuldu ve uzun yıllar hem kendisi hem de kardeşleri anne babalarına gösterilmedi.

Hüseyin Muftar Sosyal Hizmetler Kurumu’nun çocuklarını alıkoymasından sonra 2021 yılında Müslüman çocukları hedef aldığı için Sosyal Hizmetler Kurumu aleyhine geniş çaplı protesto gösterilerinin yapılmasına ön ayak olmuştu. Hücresinde şüpheli ölümü arkasında büyük bir tartışma ve büyük bir acı bıraktı.