İspanya Başbakanı Sanchez: Filistin devletini tanıyacağız

İspanya Başbakanı Sanchez; İrlanda, Malta ve Slovenya ile birlikte Filistin devletini yazdan önce tanıyacaklarını duyurdu.

İspanya Başbakanı Sanchez: Filistin devletini tanıyacağız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, üç günlük Orta Doğu turuna çıktı.

Sanchez, 3 günlük ziyaretinin ilk durağı Ürdün'e giderken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Sanchez'in açıklamaları arasında işgalci terör rejiminin Gazze'ye olan saldırıları ve İspanya'nın Filistin devletini tanıma sürecine dair detaylar da yer aldı.

İspanyol basınındaki haberlere göre Sanchez, (işgal rejimi) israil'in saldırılarına ilişkin nisan ve haziran ayları arasında uluslararası toplumda önemli gelişmelerin yaşanacağına inandığını belirterek, gelecek haftalarda Birleşmiş Milletlerde Filistin'in tam üye olarak tanınmasını amaçlayan tartışmalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Filistin devletini tanıma kararını Bakanlar kurulunda alacak

İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla doğru koşulların sağlanması halinde Filistin devletinin tanınmasına ilişkin aldıkları ortak kararın yazdan önce hayata geçeceğini açıklayan Sanchez, ülkesinin Filistin devletini tanıma kararını ilk olarak Bakanlar Kurulunda alacağını ve ardından Meclise sunacağını ifade etti.

Sanchez, bölgede barış ve güvenliği garanti altına almanın tek yolunun Filistin'in tanınması olduğunu düşündüğünü vurguladı.

İspanya Başbakanı, Ürdün'ün ardından Suudi Arabistan ve Katar'a gidecek.