İslam düşmanı Hindu rejim yüzlerce camiyi yıkmayı planlıyor

İslam düşmanı Hindu rejimi, tarihi Gyanvapi Camisi avlusunda Hindulara ait sözde bazı sembollerin bulunduğu iddiaları sonrası, Hindu sembollerin ve tapınakların üstüne başka camilerin yapılmış olabilceğini öne sürerek yüzlerce camiyi yıkma palanları yapıyor.

İslam düşmanı Hindu rejim yüzlerce camiyi yıkmayı planlıyor

Hindu rejimi ve İslam düşmanı yönetimin beslediği aşırı milliyetçi grupların Müslüman ve cami düşmanlığı bitmek bilmiyor.

Hindistan yerel medyasında yer alan haberlere göre, aşırı milliyetçi Hindu bir örgüt olan Janajagruti Samit, ülke genelinde eski Hindu tapınaklarının yerine inşa edilmiş çok sayıda caminin bulunduğunu ileri sürerek bir liste yayımladı.

İslam düşmanı milliyetçi grup, paylaştığı listedeki bu camilerin yıkılması gerektiğini belirtiyor.

Söz konusu listede Hindistan'ın 11 vilayetinde 'yasa dışı' olarak işaretlenmiş 1800'ü aşkın camii bulunuyor.

Listeyi yayınlayan İslam düşmanı aşırı milliyetçi grubun yanı sıra radikal bazı Hindu çetelerin de söz konusu camilerin yıkılmasına yönelik çağrılar yaptığı belirtiliyor.

Aşırı milliyetçi İslam düşmanı Hindu grup ve çeteler iktidardaki Narendra Modi yönetimindeki hükümet tarafından destek görürken, bu çete ve örgütler tarafından Müslümanlara yönelik yapılan birçok saldırı görmezden geliniyor.

Söz konusu grup ve çetelerin son dönemde camilerin yıkılmasına yönelik yaptıkları provakatif girişimin arkasında da Narendra Modi hükümetinin olabileceği belirtiliyor.

Hindu yönetim geri adım attı: 'Camii yasağı' iptal edildi

Uttar Pradeş eyaletindeki Müslümanlar için üç büyük ibadet yerinden biri olarak bilinen Gyanvapi Camii'nin bulunduğu yerde geçmişte bir Hindu tapınağı olduğu iddia edilmişti.

Bu iddia sonrası Hindu rejim ve Hindu çete ve gruplar, caminin yıkılması için kapsamlı bir kampanya başlatmıştı.

Son olarak Hindistan mahkemesi, Uttar Pradeş eyaletinde bulunan Varanasi kentindeki tarihi Gyanvapi Camii etrafında Müslüman cemaatin kalabalıklar halinde toplanmasına yasak getirmiş ancak bölgedeki Müslüman halkın yoğun tepkileri sonrası yasak iptal edilmişti.

1669 yılında inşa edilen Gyanvapi Camii, yaklaşık 4 asırdır bölgedeki Müslümanlara hizmet veriyor.

Geçmişte de birçok cami, mescit ve dini yapı Hindularca benzer iddialarla yıkılmıştı.

1528'de inşa edilen tarihi Babri Camisi, 1980'lerde Hindu milliyetçisi örgütler tarafından başlatılan, ibadethanenin tapınak üzerine inşa edildiğine ilişkin iddia kampanyası sonrası yıkılmış, Hinduların, Müslümanlar'a yönelik saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

1,4 milyar nüfusunun yaklaşık yüzde 14’ü Müslüman olan Hindistan’da, iktidardaki ırkçı ve İslam düşmanı Narendra Modi yönetimindeki Bharatiya Janata Partisinin (BJP) Hindu-Müslüman kutuplaşmasını tetikleyen politikalar izlemesi, ülkedeki İslam karşıtlığını körüklerken, şiddet olaylarının yaşanmasınada sebep oluyor.