İşgale karşı zafer kazanan esirler açlık grevi eylemini askıya aldı

Siyonist işgal rejimi hapishanelerindeki Filistinli esirler, Ramazan ayında başlatacakları açlık grevini askıya aldıklarını duyurdu.

İşgale karşı zafer kazanan esirler açlık grevi eylemini askıya aldı

Filistin Esir İşleri Heyeti ve Esirler Cemiyeti'nden yapılan ortak açıklamada, "esirlere karşı cezai uygulamalar ve keyfi tedbirlerin durması sonrasında açlık grevi adımının askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldığı" aktarıldı.

Siyonist işgal rejimi Hapishaneleri İdaresi ve sözde yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, "Esirler Hareketi'nin birlik, azim ve kararlılık gösterdikleri, bu sayede elde ettikleri kazanımları koruma imkânı buldukları ve son dönemlerde kendilerini tehdit eden tüm tehlikelerden korundukları" belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kaddura Faris ise esirlerin "düzenli telefon kullanımı, hücre hapsinden bazı esirlerin çıkarılması, Ofer hapishanesinde bazı elektrikli aletlerin kullanılması" gibi konular ile gelecekte esirlere ilişkin icraat kararlarının siyonist işgal rejimi sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından alınmaması konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti.

İşgal rejimi zindanlarında 29'u kadın, 150'si çocuk olmak üzere yaklaşık 4 bin 700 Filistinli esir bulunuyor.