İşgalciler gerilimi tırmandırıyor: Harem-i İbrahim Camii Müslümanlara kapatıldı

İsrail yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'ne 2 gün süreyle Müslümanların girişini yasaklarken, Yahudi gasıplarda, bu sabah yine Talmudik ritüellerini gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

İşgalciler gerilimi tırmandırıyor: Harem-i İbrahim Camii Müslümanlara kapatıldı

Harem-i İbrahim Camii Müdürü Gassan er-Recebi, yaptığı açıklamada, "işgal yönetimi, El Halil İslami Vakıflar Müdürlüğüne Yahudilerin Hamursuz Bayramı kutlamaları nedeniyle Harem-i İbrahim Camii'nin pazartesi ve salı günleri için Müslümanların girişine kapatıldığını bildirdi." dedi.

İşgal çetesinin Harem-i İbrahim Camii'ni tamamen Yahudi gasıplar için için açmayı planladığını aktaran Recebi, "Cami Müslümanlara ait, işgalcilerin buna hakkı yok." ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

Batı Şeria'da bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan bir fanatik siyonist işgalcinin eyleminden sonra kapatılmış ve açıldığında da yarısından fazlası Yahudi gasıplara tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü.

Yahudi gasıplar Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi

Siyonist işgal rejimi sözde polisinin eşlik ettiği gasıp Yahudi grupları, sabah namazından sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yine baskın yaptı.

Yahudi gasıplar Talmudik ritüellerini gerçekleştirdi.

Bu sırada siyonist işgal rejimi sözde polisi, Kıble Mescidi'nin önünde bekleyen Filistinlileri alandan zorla uzaklaştırdı.

Filistinli Müslümanlar, Kıble Mescidi'ne sığındı. İşgal rejimi sözde polisi, Kıble Mescidi'nin çevresini sardı. Kıble Mescidi'nin önündeki kalabalığa saldıran sözde polisler, Harem-i Şerif'teki Filistinlileri çıkardıktan sonra Aksa'nın kapılarını Filistinlilerin girişine kapattı.

Siyonist işgal rejimi sabah namazından önce de işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesinin girişlerini bariyerlerle kapattı. Filistinli gençlerin Eski Şehir bölgesi ve Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmedi.

Yahudi gasıplar, 15 Nisan Cuma günü başlayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını artırıyor.