İşgalciler Filistinli bir ailenin evini yıktı 8 kişiyi ise alıkoydu

Siyonist işgal çetesi bu gün et-Tire kentinde Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkarken, Batı Şeria’da ve Kudüs’te 8 Filistinliyi alıkoydu.

İşgalciler Filistinli bir ailenin evini yıktı 8 kişiyi ise alıkoydu

Siyonist işgal çetesinin Filistin halkı üzerindeki zulümleri bitmek bilmiyor.

İşgalciler bugün de et-Tire kentinde Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı.

 Samir Titi adlı bir Filistinliye ait olduğu belirtilen evin tarım arazileri üzerine izinsiz inşa edildiği ileri sürülerek yıkıldığı belirtildi.

 Yerel kaynaklar, işgalcilerin et-Tire kentinin batı kesimini kuşatma altına aldığını ve kent sakinlerinin evin bulunduğu mahalleye yaklaşmalarına izin vermediğini, bu arada yıkım ekiplerinin buldozerler ve iş makineleriyle iki katlı evi yıktığını söyledi.

 Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen işgal  rejimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.

 İşgal altındaki topraklarda Yahudi gasıp yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal rejimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

 Batı Şeria ve Kudüs’te 8 Filistinli alıkonuldu

 İşgal rejiminin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’da ve Kudüs’te 8 kişiyi alıkoyduğu belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal  rejimi çeşitli bölgelerde yaptığı baskınlarda, Ahmed Musa Alyan, eski esir Amr Abu Hudayr ile Mahmud Ebu Hudayr ve Süleyman Ebu Hudayr ile isimleri henüz belirlenemeyen biri öğrenci iki genci alıkoydu.

Tulkerem’in doğusundaki Ayn Şems Kampı’nda da dün gece işgal çetesiyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı, kampa baskın düzenleyen işgalcilerin plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin bu bölgede de İsa Amr isimli bir Filistinli ile 20 yaşındaki Ahmed Naim Burhum adlı genci alkıyoduğu açıklandı.