İşgalciden medet umuyor! ABD olmadan çözüm olmazmış!

PKK’nin Suriye’deki kolu DSG’nin liderlerinden Mazlum Kobani, ABD’siz ayakta kalamayacaklarını bir kez daha itiraf etti. ABD’nin Suriye’de kalması gerektiğini savunan Kobani, "ABD olmadan Suriye'de siyasi çözüm olmaz” açıklamasında bulundu.

İşgalciden medet umuyor! ABD olmadan çözüm olmazmış!

Suriye’de ABD’nin desteğiyle ayakta kalan DSG’nin liderlerinden Mazlum Kobani, işgalcilere olan bağlılığını bir kez daha teyit etti.

ABD’li Associated Press’e konuşan Kobani, "ABD olmadan Suriye'de siyasi çözümün olmayacağı inancındayız. Siyasi bir çözüme ulaşmak için ABD'nin kalması gerekiyor ve onların bu konuda rol oynaması gerekiyor.” Açıklamasında bulundu.

DEAŞ lideri Kureyşi’nin öldürülmesine rağmen DEAŞ tehlikesinin devam ettiğini savunan Kobani ayrıca, Suriye rejiminin 2011 öncesine dönmek istediğini, fakat bunun mümkün olmadığını kaydederek Suriye’de siyasi bir çözüm için ABD güçlerinin Suriye’de kalmaları gerektiğini iddia etti.

“ŞAM REJİMİ 2011 ÖNCESİNE DÖNMEK İSTİYOR”

Şam rejiminin 2011 öncesine dönmek istediğini söyleyen Kobani, şöyle konuştu: "Suriye rejimiyle siyasi bir anlaşmaya varmak istiyoruz. Bazı temaslarımız bulunuyor, zaman zaman bizimle iletişime geçiyorlar. Ama bir anlaşmayı kabul edecek noktaya gelmediler. Suriye rejimi 2011'e, 2011’deki olaylardan önceki zamana geri dönmek istiyor, fakat bu mümkün değil. Ayrıca onlara 2011'den önceki duruma dönmemizin imkansız olduğunu söyledik. Sahadaki şu an mevcut durumu kabul etmek zorundalar. Bu noktada uluslararası toplumun yardımcı olması gerekir.”