İşgalci siyonistler 16 yaşındaki genci şehid etti 2 Filistinliyi de yaraladı

İşgalci siyonist rejimin saldırısında ağır yaralanan 16 yaşındaki Muhammed Hamid'i şehid olurken, işgal altındaki Batı Şeria'da da yahudi gasıplar 2 Filistinliyi yaraladı.

İşgalci siyonistler 16 yaşındaki genci şehid etti 2 Filistinliyi de yaraladı

Filistinli yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün sabah saatlerinde Ramallah'ın doğusunda bulunan Silwad kasabası yakınlarında işgalci siyonistlerin saldırısında ağır yaralanan 16 yaşındaki  Muhammed Hamid şehid oldu.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ve İslami Cihad Hareketi şehit Hamid için taziye mesajları yayınladı. 

Hamas yayınladığı mesajda şehit Hamid için Yüce Allah'tan rahmet, ailesi, halen esaret altında olan ağabeyi ve sevenleri için başsağlığı dilediğini ifade etti. 

Taziye mesajında işgal çetesinin kana susamışlığının devam etmesinin onların terörist ve sadist yapılarından kaynaklandığı, bu yapılarından dolayı insan haklarıyla ilgili hiçbir yasaya ve uluslararası ilkeye itibar etmedikleri, böyle bir zihniyetin liderlerinin mutlaka sorgulanması ve güçlerinin dizginlenmesi gerektiği dile getirildi. 

Açıklamada Filistin halkının Kudüs'ü ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarını kurtarma yolunda pusulasının her zaman direniş yönünde olacağı vurgulandı. 

İslami Cihad Hareketi de Abdullah Muhammed Hamid'in şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak işgal rejiminin sivil, savunmasız insanlara yönelik hunhar saldırılarının devam ettiğine dikkat çekti. Mesajda işgal güçlerinin bu saldırganlığının önünü ancak direnişin kesebileceğine işaret edildi.

Yahudi gasıplar 2 Filistinliyi yaraladı

Yerel kaynaklar onlarca Yahudi işgalcinin Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusaya köyünde de 5 Filistinli taş ustasına saldırdığını belirtti.

Yahudi gasıp çetelerin saldırısında 2 Filistinli yaralanırken, bazı Filistinlilerin ev araçlarına yönelik saldırılarda da 2 araç ateşe verildi.

Siyonist çetesinin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 500 binden fazla Yahudi gasıp, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.