İşgalci İsrail askeri Filistinli genci sıfır mesafeden katletti

Siyonist işgal güçlerine mensup bir asker Nablus'ta henüz ömrünün baharında Filistinli bir genci sıfır mesafeden vurarak soğukkanlı bir şekilde şehit etti. 

Siyonist işgal güçlerine mensup bir asker dün (2 Aralık Cuma) akşam saatlerinde Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında henüz ömrünün baharında Filistinli bir genci sıfır mesafeden vurarak soğukkanlı bir şekilde şehit etti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bir siyonist işgalci asker adı geçen kasabanın ana caddesinde bir gence sıfır mesafeden ateş etti. 

Filistin Kızılayı da yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Kızılay ekiplerinin vurulduğunda önce yaralanan gence yanaşmasını engellediğini dile getirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı da bu arada Sivil İşler biriminden alınan bilgiye göre, gencin siyonistlere ait sağlık merkezlerinden birinde şehit olduğunun öğrenildiğini duyurdu. 

Yerel kaynaklar şehit edilen gencin Nablus'un Osarin ilçesinin ahalisinden Ammar Muflih isimli bir genç olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçlerinin gencin vurulmasından sonra yere düşmesi üzerine ahalinin olay yerine toplanmasını engellemek ve gelenleri dağıtmak amacıyla üzerlerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attıkları bildirildi.

Aktivistler tarafından yayınlanan videoda işgalci askerle genç arasında önce bir tartışma çıktığı bunun üzerine işgalci askerin silahını doğrultup caddenin ortasında genci şehit ettiği görülüyor.