İşgal rejimi, yürüyüş yapan Filistinlilere saldırdı

Siyonist işgal çetesi, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil şehrindeki Harem-i İbrahim Camii'nin kutsallığına yönelik ihlallere ve saldırıya tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenleyen Filistinlilere saldırdı.

İşgal rejimi, yürüyüş yapan Filistinlilere saldırdı

Yüzlerce Filistinli, "işgal çetesinin Harem-i İbrahim Camii'nin tarihi dokusunu ve özelliklerini değiştirmeyi hedefleyen uygulamalarına" tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, camiye yönelik ihlallere tepki göstererek çeşitli sloganlar attı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, siyonist rejimin sözde askerleri, Harem-i İbrahim Camii'ne girmeye çalışan Filistinlileri caminin demir ve elektronik kapılarını kapatarak engelledi.

Filistinlilere önce biber gazıyla müdahale eden işgalciler daha sonra yürüyüş düzenleyenlere ve olayı görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı.

İşgal çetesinin saldırıları sonucu onlarca Filistinlinin yaralandığı açıklanırken, bir Filistinli gencinde alıkonulduğu belirtildi.

Siyonist işgal çetesi, İbrahim Camisi'ndeki yahudileştirme faaliyetleri kapsamında, inşa ettikleri asansör projesini tamamlamak amacıyla caminin tarihi merdivenlerinin bazı bölümlerini yıkmaya başlamışlardı. 

Projeye Filistinlilerin yaptığı itirazın siyonist rejimin sözde mahkemelerince Nisan 2021'de reddedilmesi üzerine işgalciler, 2021'nin Ağustos ayından itibaren çalışmaları başlatmıştı.