İşgal mahkemesi Şeyh Salah'ı yasak örgüte yardım ve tahrikle suçladı

İşgalci İsrail'in mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah'ı 4 ayrı suçlama nedeniyle mahkum etti.

İşgal mahkemesi Şeyh Salah'ı yasak örgüte yardım ve tahrikle suçladı

1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah'ın avukatlarından Halid Zabarka, bugün İşgalci İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde görülen duruşmada, işgal mahkemesinin İsrailli yargıcı, Salah'ı, "yasak olan örgüte destek olmak" da dahil, yaptığı bazı konuşmalar nedeniyle 4 ayrı suçtan mahkum ettiğini bildirdi.

1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadının 2015'te İşgalci İsrail makamlarınca yasaklı örgüt olarak nitelenerek yasaklandığını hatırlatan Zabarka, mahkemenin, İşgalci İsrail'in 2017'de Mescid-i Aksa'nın kapılarına elektronik metal arama dedektörleri koyma girişimleri sırasında Şeyh Salah'ın yaptığı bazı konuşmaları da suç unsuru olarak kabul ettiğini söyledi.

Zabarka, İşgalci İsrail mahkemesinin, Şeyh Salah hakkında 18 Aralık'ta görülecek duruşmada söz konusu suçlamalardan ne kadar hapis cezası alacağını açıklayacağını kaydetti.

Söz konusu kararın tamamen siyasi olduğuna işaret eden Zabarka, Şeyh Salah'ın önder ve öncü kişiliğinin İşgalci İsrail açısından "risk" olarak algılandığını aktardı.

Mahkeme, Şeyh Salah'ın zorunlu ikamet süresini 3 ay uzatmıştı

İşgalci İsrail'in Yüksek Mahkemesi, 14 Şubat'ta Şeyh Salah'ın ülkenin kuzeyindeki Kefr Kanna bölgesindeki zorunlu ikamet süresini 3 ay uzatmıştı.

Zabarka, mahkemenin müvekkili hakkındaki ev hapsini uzatma kararının, Şeyh Salah'ın koluna elektronik bileklik takılmasının yanı sıra misafir ağırlama, hutbe verme, sosyal paylaşım sitelerini kullanma ve basına açıklama yapmasının yasaklanmasını da içerdiğini söylemişti.

Salah'ın zorunlu ikamet süresi mayısta dolarken mahkeme, kısıtlamaların devam etmesine karar vermişti.

AA