İran: Müzakerelerin durdurulmasından ABD sorumlu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan nükleer müzakerelerin durdurulmasının ABD'nin tutumundan kaynaklandığını belirterek, "İran ve İranlılar sonsuza kadar sabırlı olamazlar. ABD bir anlaşmaya varmak istiyorsa, bir an önce siyasi bir karar vermelidir." dedi.

İran: Müzakerelerin durdurulmasından ABD sorumlu

İran devlet televizyonuna göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatibzade, başkent Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran medyasında yer alan habere göre ABD’nin yeni yaptırımları ve Viyana görüşmelerine değinen Hatipzade, ABD’nin daima çelişkili eylemlerde bulunduğunu belirtti.

Washington'un tutumu nedeniyle ileri gidilemediğini kaydeden Hatibzade, "Müzakerelerin durdurulmasından ABD sorumlu ve çözüm Beyaz Saray'da." dedi.

Müzakerelerde anlaşma için ABD'nin "siyasi kararlar" alması gerektiğini dile getiren Hatibzade, şöyle devam etti:

"ABD bir anlaşmaya varmak istiyorsa bir an önce siyasi bir karar vermelidir. Viyana'daki durum ABD'nin yaklaşımından kaynaklanıyor ve ABD, çözüm bekleyen meseleleri iç politikasında kullanmak için rehin almaya çalışıyor. İranlılar sabırlıdır ancak sonsuza kadar değil."

Hatipzade İran’ın Suudi Arabistan’la görüşmeleri sürdürmeye hazır olduğunu belirterek, "Bu görüşmelerin net bir gündeme ihtiyacı var. Biz görüşlerimizi yazılı olarak ilettik ve Suudi Arabistan'ın görüşlerini yazılı olarak iletmesinde fayda var." dedi.