İran Dışişleri Bakanı: AB'nin bize yönelik yaptırımları yasadışı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği tarafından Tahran'a karşı açıklanan yaptırımların "yasadışı ve üzüntü verici" olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı: AB'nin bize yönelik yaptırımları yasadışı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk saldırısına verdikleri karşılık nedeniyle Avrupa Birliği tarafından Tahran'a karşı açıklanan yaptırımların "üzüntü verici" olduğunu söyledi.

İran'ın meşru müdafaa hakkını kullandığını vurgulayan Abdullahiyan, "AB'nin sorumlu davranması ve israile yaptırım uygulaması gerektiğini" ifade etti.

Abdullahiyan "israilin pervasız saldırganlığı karşısında meşru müdafaa hakkını kullandığı için AB'nin hızla İran'a daha fazla yasadışı kısıtlama getirmeye karar verdiğini görmek üzüntü vericidir" dedi.

İran Dışişleri Bakanı, siyonist rejimin çeşitli savaş suçları, füze saldırıları ve aç bırakma yoluyla Filistinlilere karşı soykırım işlemeye devam etmesinin talihsiz bir durum olduğunu, AB'nin ise bu tür suçlara karşı tepkisinin boş sözlerden başka bir şey olmadığını söyledi.

Abdullahiyan, "AB, suçlu israil rejimini yatıştırmak için Washington'un tavsiyesine uymamalıdır" diye ekledi.