HÜDA PAR ve Doğruhaber’den deprem bölgesine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve beraberindeki heyet ile gazeteci yazarlardan oluşan bir heyet, Hatay'da depremzedelerle bir araya gelerek depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinlediler.

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremin ilk anından itibaren, yaptığı çağrı üzerine HÜDA PAR, tüm teşkilatlarıyla depremde hasar gören bölgelerde, vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, beraberindeki heyet ile beraber Hatay İskenderun'da Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı tarafından depremzedeler için açılan aşevini ziyaret etti. Aşevinin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

HÜDA PAR heyeti daha sonra Hatay'da köy ve çadır kentlerde bulunan depremzedeleri ziyaret etti şikâyet ve taleplerini dinledi, acılarına ortak oldu.

Yazar Dr. Abdulkadir Turan, Gazeteci Yazar Mehmet Ali Gönül ve Gazeteci-Yazar Hasan Sabaz'dan oluşan heyet önce 4 kardeş STK tarafından depremzedeler için açılan aşevini ziyaret ettiler. Ardından çadır kentlerde kalan depremzedeleri ziyaret ettiler.

Yazarlar, deprem bölgesinde tüm dini hizmetler ve vaazlara daha çok ağırlık verilmesi ve halkın irşat edilmesi gerektiğini aktardılar.

Hatay'da yapılan temasların ardından yazarların heyeti depremden etkilenen diğer bölgelere ziyaretlerini devam etti.

İLKHA