HÜDA PAR, Duhok'taki taziyeye katıldı

HÜDA PAR'dan bir heyet, Mardin'de katledilen Kürdistan vatandaşlarının ailelerinin Duhok'taki taziyesine katıldı.

HÜDA PAR, Duhok'taki taziyeye katıldı

HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik ve beraberindeki heyet, Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Yeniköy mevkiinde katledilen Irak Kürdistan Bölgesi vatandaşı 5 kişinin cenaze merasimine iştirak etti.

Önceki gece silahlı saldırıda hayatını kaybeden 3'ü kadın 5 kişinin cenazeleri, Mardin ve Elâzığ'da, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Cenazelerden 2'si Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok kentine bağlı Şeladize'ye, diğer 3'ü ise Bagera'ya götürüldü.

Cenaze namazı kılınan Kürdistan vatandaşları, tekbirler ve salavatlarla defnedildi.

Cenaze namazına HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Sevinik ve beraberindeki heyet de katıldı.

Daha sonra katledilen Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının aileleri ile görüşen Sevinik ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun taziye dilekleri ve selamlarını iletti.

Sevinik, "Maalesef bu elim cinayet ile hepimiz sarsıldık. Vefat edenlere Allahtan rahmet, siz kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Temennimiz bu tür hadiselerin hiç olmaması, olmasına fırsat verilmemesidir. Can ve mal güvenliğinin tesisini, huzur ve kardeşliğin ikamesini zedeleyecek her türlü davranışa karşı hepimiz el ele, gönül gönüle vermek zorundayız. HÜDA PAR olarak bu kardeşlerimizi vahşice katledenlerin adli süreçlerinin kapsamlı, şeffaf ve itina ile yürütülmesini bekliyoruz ve takipçisi olacağız." dedi.