'Hazreti Muhammed'i anlatan etkinlikler Müslümanların ittifakına vesile oluyor'

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe farklı ülkelerden katılan alimler ve kanaat önderleri, Hazreti Muhammed'i konu alan bu tür etkinliklerin Müslümanların ittifakına vesile olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği yüzbinlerin katılımıyla tarihi bir ana sahne oldu.

Etkinliğe, yurt içi yanı sıra Irak Kürdistanı, İran Kürdistanı, Lübnan gibi İslam coğrafyasının farklı ülkelerinden alim ve kanaat önderleri de katılarak bu tarihi ana tanıklık etti.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği katıldıklarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden alimler, bu tür etkinlikleri Müslümanları vahdetine vesile olduğuna dikkat çektiler.

"Bu, Allah'ın ve Kur'an'ın mucizesidir"

İran kürdistanı'ndan Hîwa Raşidî de Hazreti Muhamed'i konu alan bu etkinliğin Kur'an-ı Kerim'deki " Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik. Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes. Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç besleyendir." ayetinin bir tefsiri olduğunu ifade ederek, "Bizler Diyarbakır'da Türkiye Kürdistanı'nda binlerce kişinin belkide milyona yakın kişinin peygamberi zikretmek için burada toplandıklarını ve mutlu olduklarını görüyoruz. Bu, Allah'ın ve Kur'an'ın mucizesidir. Kur'an'ın Allah katından geldiğini isbat ediyor. Allah yüceltiği peygamberin zikrini, yüceltmeye devam ediyor. Eğer binlerce kitap, dergi ve film Peygamber'e karşı yazı yazsalar bile Allah'ın vadettiği Peygamberin zikrini yücelteceğini söylediği için hiçbirşey yapamazlar ve Resulullah'ın zikri günden güne dahada yücelecektir." diye konuştu.

İran'ın Doğu Azerbaycan vilayetinin Piranşehir kentinden etkinliğe katıldığını aktaran Muhammed Mollazade, Diyabakır'da Peygamberi anmak için düzenlenen bu etkinlik için Allah'a şükredilmesi gerektiğini belirtti.

"Bu etkinlik  Peygamber'in ismini ve şanını yayma, İslam dininin tebliğine vesile olacaktır"

Mollazade, "Müslüman Kürd halkının Peygamber sevdalısı olduğunu görüyorum. Bu şekilde Peygamber'i yad ve zikrettiklerini görüyorum. Allah'tan, bu milletin arasında Peygamber'in aşkını ve sevgisini günden güne çoğaltmansını temenni ediyorum. İnşaallah Ortadoğu'da Kürd halkının cihadı ve mücadelesi ile bir Selahaddin'in daha ile Kudüs'ü özgürleştiğini, Müslümanların tekrardan bölgede güçlerini elde ettiğini göreceğiz. İnşaallah bu etkinlik  Peygamber'in ismini ve şanını yayma, İslam dininin tebliğine vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin esas programı adaleti tesis edip insanları cehaletten kurtarıp Allah'ı tanımaya ulaştırmaktır"

Irak kürdistanı'ndan Yekgirtu İslami Temsilcisi Dr. Lokman İsmail de bu etkinliğin içerisinde bir çok mesajı barındırdığını kaydetti.

İsmail, "Bu etkinlik, bizlerin İslam'ın şeriatına ve islam Peygamberinin sünnetine bağlı olduğumuzu gösteriyor. Peygamberimizin esas programı adaleti tesis edip insanları cehaletten kurtarıp bilgi ve Allah'ı tanımaya ulaştırmaktır. Bundan çok mutluyum ki bu halk, Allah'ın şeriatına bağlı olduğunu gösterip biatlarını yeniliyorlar. Bizlere, bu mübarek dinin bütün ırk ve milletlerin dini olduğunu gösteriyorlar. Ayrıca bu dinin bütün isanlık için rahmet olduğunu gösteriyor. İnşallah bu tür etkinlikler Peygamber'in sünnetine daha fazla bağlanmamıza vesile olur." diye konuştu.

"Müslümanlar Peygamber'in muhabbeti etrafında toplanırsa sıkıntılar bitecektir"

Muhammed Zahid şeyh Abdulgani El-Xeznewî de etkinliğe Şanlıurfa'dan katıldığını belirterek bu günün Müslümanların bir bayramı olduğunu ifade etti.

Xeznewî, "İster Türk olsun ister Kürd olsun, eğer bugün olduğu gibi Müslümanlar Peygamber'in muhabbeti etrafında toplanırsa sıkıntılar bitecektir. Peygamber'in emirlerine tabi olduğumuz zaman bizler için rahmettir. Eğer böyle yaparsak geçekten sıkıntılarımız çözülecektir. Evet, bu mevlid etkinliği Peygamber'in doğum günüdür fakat bundan daha önemlisi peygamberin sünnetini, emirlerini ve talimatlarını kendimizde oluşturmamız lazım. Biraz geri gittiğimizde sahabelerin hayatının nasıl olduğunu görüyoruz. Kendilerini Allah'ın Peygamberine canları, malları ve ruhları ile feda ediyordular. Böylece eski cahiliyeti yenmeyi başardılar. Bizler de Kur'an-ı Kerim'le Peygamberimize ve birbirimize olan sevgimizle asri cehaletlerden kurtulabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"Alimler, tüm insanları 'La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah' bayrağı altında toplamaları gerekir"

Lübnan Tevhid Hareketi Başkanı Şeyh Bilah Said Şaban da şunları söyledi: "Aslında bu kutlu doğum bir ümmetin kutlu doğuşudur. Ve onun gönderilişi tüm insanlığa rahmettir. Biz aslında onun doğumunu kutlarken tüm insanlığın doğuşunu kutluyoruz. Bu mevlid ki insanın canını, malını koruyarak insanları hidayete, mutluluğa, dünya ve ahirette kazanmasına sevk ediyor. Ve yine insanları cehaletten, kölelikten, sapkınlıktan kurtararak dünya ve ahiret saadetine ulaştırıyor. Bu yüzden burada Diyarbakır'da Türkiye'de toplanan insanlar gibi Kürd'üyle Türk'üyle Arap'ıyla Acem'iyle tüm İslam ümmetini ortak noktamız olan Resulullah'ın bayrağı altında toplanmamız lazım. Bugün en büyük görevlerimizden biri Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmektir. Alimler, tüm insanları 'La İlahe İllallah Muhammedün Resulullah' bayrağı altında toplamaları gerekir. Bu yüzden iki kısım alim var diyebiliriz: Birincisi insanların hidayeti ve kurtuluşu için çalışanlar, diğeri ise insanları doğru yoldan saptıran ve kötü yollara sevk eden. İnsanları doğru yola ulaştırmaya çalışan alimler, insanlara nasıl birlik olunması gerektiğine dair onların ortak noktaları olan Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur'an'ımızı, ve düşmanımızı anlatıyor. Kötü yola sevk eden alim ise insanların nasıl ihtilafa gireceklerini, nasıl ayrışacaklarını anlatan, kendilerinin ve efendilerinin menfaatlerini gözetenlerdir. Bundan dolayı insanları yoldan çıkaran alimlere karşı bizler insanları hidayete erdirenler olacağız."

"Her kimki Peygamber efendimize yakınlaşırsa o Allah'a yakınlaşmış olur ve kemale doğru ilerlemiş olur"

Hazreti Muhammed'in insanları en kamili olduğuna dikkat çeken İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, "Her kimki Peygamber efendimize yakınlaşırsa o Allah'a yakınlaşmış olur ve kemale doğru ilerlemiş olur. Allah-u Teala Kuranı Kerim'de diyor ki 'Ya Muhammed, sen büyük bir ahlak üzerinesin.' Allah-u Teala hiçbir peygamber hakkında bu ifadeyi kullanmamıştır. Allah-u Teala bizi Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin ümmetinden kılmış. Siyonistler, emperyalistler, komünistler bütün güçleriyle bize saldırıyorlar ve bizi peygamberimizden, Allah-u Teala'nın kitabından, İslami ahlak ve terbiyeden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı bu dünya mücadele sahasıdır. Bizlerin tüm gücümüzle çalışması icap eder, çalışalım ki bu milletimiz Kur'an ve sünnetten, Peygamberin ahlakından uzaklaşmasın. Hazreti Aişe, Peygamber efendimiz hakkında, 'Onun ahlakı Kur'an idi.' Buyuruyor. Ondan dolayı bizler ne kadar Kuran'ın hükümleriyle amel edersek o kadar Allah ve Peygamberine yakınlaşmış oluruz, cennete yaklaşmış oluruz. Bu dünyanın ve ahiretin kurtuluş yolu Hazreti Muhammed'dir." şeklinde konuştu.

"Bu meydan Müslümanların dinlerini ve Peygamberlerini hiçbir zaman bırakmadıklarını gösteriyor"

Hazreti Muhammed'in muhabbetinin hiçbir şekilde unutulmayacağını vurgulayan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdulkudüs Yalçın da açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Evet, İslam ve Müslüman düşmanları, birçok hile ve oyuna başvurdular, birçok plan kurdular. Hatta şiddetli silahlarıyla da Müslümanların üzerine yürüdüler ki İslam'ı ve Hazreti Muhammed'in muhabbetini Müslümanların hayatlarından çekip alsınlar diye. Müslümanları Peygamberlerinden uzaklaştırmak için silahlarıyla Müslümanların üzerine gittiler. Özellikle de gençliği İslam'dan uzaklaştırmak istediler. Fakat bu meydan, meydandaki bir araya geliş şunu ifade ediyor ki; hamd olsun Müslümanlar dinlerini ve Peygamberlerini hiçbir zaman bırakmazlar, kurtuluşu da her zaman O'nun yolunda gitmekte bulacak. Özellikle Kürd halkı, şunu ifade ediyor ki Kürdler dinlerine daha da bağlıdır. Onların İslam'a ve Peygamberlerine muhabbeti daha ziyadedir. Aziz ve Celil olan Allah'ın izniyle bu şekildeki bir araya geliş, Müslümanlar arasında birliğe vesile olacak, Müslümanların ittifakına vesile olacak. Bu bir araya gelişler, Müslümanların bir kez daha izzetlerini elde etmesine ve İslam düşmanlarının planlarını bozmasına vesile olacak inşallah. Biz bundan ümitvarız. Allah, iyilik yolunda hepimizi muvaffak eylesin."

İLKHA