Hasan Nasrallah: Ufak bir hata israil'i uçuruma sürükler

Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, siyonist işgal rejiminin duvarlar ve silahlar arkasına saklandığını belirterek, "Yanlış hesap yapmayın. Bölgede büyük bir savaşa yol açacak en ufak bir hata sizi uçuruma ve yok olmaya sürükler" dedi.

Hasan Nasrallah: Ufak bir hata israil'i uçuruma sürükler

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İşgalcilerin, Lübnan'ın güneyinden çekilmesinin 23. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşması El-Menar televizyonunda yayımlandı.

Nasrallah konuşmasında, işgal çetesinin sözde Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva'nın, "Hizbullah'ın hata yapmaya çok yakın olduğu ve bunun bölgesel bir savaşı tetikleyebileceği" yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

"Yanlış hesap yapmayın. Bölgede büyük bir savaşa yol açacak en ufak bir hata sizi uçuruma ve yok olmaya sürükler. Herhangi bir büyük savaş tüm sınırları içine alır. Bizim de meydanları ve alanları dolduracak yüzbinlerce savaşçımız var" diyen Nasrallah, işgalci siyonistlerin duvarlar ve silahlar arkasına saklandığını, ülke içinde parçalanma yaşadığını ve Filistin halkıyla herhangi bir müzakerede şartlarını dikte ettirmekten aciz olduğunu iddia etti.

İşgal rejiminin Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva da 22 Mayıs'ta katıldığı bir konferansta Hizbullah'ın hata yapmaya çok yakın olduğunu ve bunun bölgesel bir savaşı tetikleyebileceğini söylemişti.

HİZBULLAH'IN ASKERİ TATBİKATI

Hizbullah, 21 Mayıs Pazar günü, Lübnan'ın güneyinde yer alan İşgal rejiminin sınırına yakın Nebatiye şehrinde askeri tatbikat gerçekleştirmişti.

Gözlemcilere göre Hizbullah'ın etkin olduğu Nebatiye'nin Er-Reyhan bölgesindeki dağlık bir alanda gerçekleştirilen tatbikatta, çok sayıda hafif ve ağır silah kullanılmıştı.

Lübnan’da devam eden ekonomik ve siyasi krizden dolayı ortamı fırsat bilen işgal rejimi özellikle Netanyahu hükümeti kurulduğundan beri daha tehditkâr bir dil kullanmaya başladı.