HAMAS’tan Gazze için küresel grev çağrısı
HAMAS, İslam dünyasına ve dünyadaki tüm özgür insanlara Gazze için küresel grev çağrısı yaptı.

HAMAS tarafından yapılan açıklamada, “Arap ve İslam ümmeti ile dünyanın özgür insanlarını, Gazze’ye destek için yarın gerçekleştirilecek küresel greve güçlü şekilde katılmaya davet ediyoruz.” denildi.
Açıklamada, grevin Gazze'de 22 aydır devam eden işgal saldırılarına karşı dayanışma amacı taşıdığı, eylemin Küresel Öfke Günü başlığı altında organize edileceği kaydedildi.
HAMAS, grevin dışında ayrıca cuma, cumartesi ve pazar günleri (22-24 Ağustos) ise, dünya genelindeki şehirlerde ve başkentlerde kitlesel yürüyüş ve gösterilerin sürdürülmesi çağrısı yaparak, “ABD, israil ve Tel Aviv’i destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde gösteri ve oturma eylemleri artırılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
HAMAS, işgal ordusunun Gazze kentini yeniden işgal ederek bir milyondan fazla Filistinliyi zorla göç ettirmeyi planladığını ve bunun soykırım savaşının yeni bir aşaması olduğunu kaydetti.