HAMAS: Kudüs ve mukaddes mekanlar kırmızı çizgimizdir

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) tarafından yapılan açıklamada, Kudüs'ün ve İslami mukaddes mekanların kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "Filistin direnişi Mescidi Aksa özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kesinlikle silahını bırakmayacak ve cihadını durdurmayacak" ifadelerine yer verildi.

HAMAS: Kudüs ve mukaddes mekanlar kırmızı çizgimizdir

HAMAS'ın Gazze'deki İletişim Dairesi Başkanı Ali El-Amudi, bugün Gazze'nin doğusundaki Eş-Şuca'iyye bölgesinde Kudüs'e ve Batı Yaka'daki direnişe destek amacıyla düzenlenen gösteri esnasında yaptığı konuşmada siyonist işgal rejiminin Filistin halkına, onun varlığına ve mukaddes mekanlarına karşı dini bir savaş başlattığına dikkat çekti. 

El-Amudi, Filistin halkının Filistin topraklarındaki işgal son buluncaya kadar bulunduğu her yerde ortak bir savaş vereceğini hatırlattı. 

El-Amudi, esirlerin işgal rejimi karşısında zafer kazanmasında Filistin halkının onların arkasında tek saf halinde durmasının önemli bir payı olduğuna dikkat çekti. 

El-Amudi, Gazze bölgesinin vatanın her tarafında birbiriyle irtibatlı bir şekilde sürdürülen savaşın başında durduğunu, Batı Şeria ve Kudüs'te de özgürlüğe kavuşuluncaya kadar halkın iradesinin kırılamayacağını dile getirdi. 

Hamas dün de Filistin halkının Mescidi Aksa'yı savunmak için verdiği mücadeleye destek amacıyla Arap dünyasında ve İslam aleminde bir forum oluşturulması ve bütün etkin güçlerin harekete geçirilmesi önerisinde bulunmuştu.