HAMAS: işgal rejiminin "Vatandaşlık Yasası" ırkçılık suçudur

HAMAS Sözcüsü Cihad Taha, işgalci siyonist rejimin, "Vatandaşlık Yasası" olarak isimlendirilen yasayı kabul etmesinin Filistin halkına karşı bir ırkçı suç içerdiğini söyledi.

HAMAS: işgal rejiminin "Vatandaşlık Yasası" ırkçılık suçudur

HAMAS Sözcüsü Cihad Taha, işgalci siyonist rejimin, "Vatandaşlık Yasası"na yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Taha, yasanın ırkçılık suçu ve Filistinli ailelerin birleşmesini engelleme amaçlı olduğuna dikkat çekerek bu yasanın işgal rejiminin gerçek yüzünü ortaya çıkarması açısından dikkat çekici olduğunu vurguladı. 

Taha, bu yasanın asıl amacının oranın gerçek sahiplerini dışlamak, özellikle Kudüslü ailelerin çocuklarını nüfusa kaydettirmelerini engellemek ve bu ailelerin Kudüs'te yaşamalarına izin vermemek suretiyle bu şehirdeki Filistinli varlığını tamamen yok etmek olduğunu kaydetti. 

Taha, HAMAS'ın, 1948'de yayınlanan Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesi de dahil bütün uluslararası sözleşmelere ve geleneklere aykırı olan bu yasayı kesin bir şekilde reddettiğini dile getirdi. 

Taha, Birleşmiş Milletler'i ve ilgili tüm kuruluşları bu ırkçı yasaya karşı durmaya ve halkın haklarını gasp eden işgalci rejimin yargılanması için sorumluluklarını yerine getirmelerini talep etti. (İLKHA)