Hakkın sesi Doğruhaber Gazetesi 15 Yaşında

“Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayetini düstur edinerek 4 Nisan 2008 yılında ulusal bazda yayın hayatına haftalık olarak başlayan ve 2016 yılından itibaren günlük olarak okuyucusuyla buluşan Doğruhaber Gazetesi 15'inci yılını geride bıraktı.

Hakkın sesi Doğruhaber Gazetesi 15 Yaşında

Bugün 4 Nisan 2023… 4 Nisan 2008 tarihinde haftalık olarak yayın hayatına başlamamızın üzerinden tam 15 yıl geçmiş… Amacımız, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” ayeti mucibince doğru haberi kamuoyuna ulaştırmak, yalan, iftira ve çarpıtma haberlere karşı da mücadele etmek. Dahası inancımızı, kültürümüzü, geleneğimizi en güzel şekilde yaşatmak ve yaymak için kolları sıvadık.

En başta belirtmeliyim ki gazete çıkarmak demek kâr değil, zarar demek. O süreçte gazete açtığımızı duyan hemen herkes ‘paranız çok herhalde’ diye söyleniyordu. Ancak paramız yoktu. Birkaç güzel insan öncülük etmiş, gönlü zengin gönül insanları da ellerinden geldiğince omuz vermiş ve gazetemizi yürür hale getirmiştik. İlk etapta çok zorluklarla karşılaştık ancak amaç O’nun(cc.) rızasına nail olmak olunca her bir kapı ardına kadar açılıverir biiznillah..

Gönüllülüğü ilk günden bugüne kadar sürdürdüğümüz işimizde araç gereçlerimiz pek yoktu, ihtiyaç sırasına göre kullanıyorduk. Haberci de bizdik, yazar da bizdik grafik tasarımcı da bizdik. Hangi alanda boşluk varsa orayı elbirliğiyle kapatıveriyorduk.

Mesela hafta boyunca özel haber, röportaj peşinde koşturur, tasarımla buluşturur ardından matbaaya yollardık. Ancak iş bitti sanmayın, bu kez matbaaya gider gazetemizi alır kargoya, temsilcilere dağıtıma çıkardık.

Haftalık gazetemizin gönüllü kadrosu her iş branşından bilgili ve bilinçli insanlardan oluşuyordu. Bunlar arasında gazeteciler de vardı, esnaf olan da vardı, öğretmen, doktor, avukat olan da..

Sekiz yıl sürdürdük Haftalık Doğruhaber’i..

İlk gün aklımızdan geçen günlük gazeteye ulaşma isteği, şartların ancak 2016 yılında oluştuğu sekiz yıllık bir zaman sonrası gerçekleşti. Şimdilerde 7. yılı geride bıraktığımız günlük gazetemizde özel haber, röportajlar, analizler, köşe yazıları ve günübirlik güncel, siyaset, dünyadan haberler, ekonomi, kültür sanat, ilim irfan, sağlık, spor gibi birçok kategoride geniş bir haber çeşitliliğiyle ülke çapında kamuoyu oluşturan, etkin ve saygın konumuyla okurlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz.

Kur’an ve Sünnet merkezli yaşama çabamızın benliğimizde oluşturduğu ‘Emri Bil Maruf; Nehyi Anil Münker’ (iyiliği emredip kötülüğü menetme) şiarı, yayın politikamızın birinci maddesini oluşturuyor. Toplumu tahrip eden kötülükleri engellemeye ve iyiliğe, hayra çağıran, mazlumun yanında zalimin karşısında duran manşetlerimiz bunun delilidir.

Amacımız gerçek anlamda gazetecilik yapmak. Bir haberi verirken, Kur’an’da yüce Allah’ın, “Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip de sonra yaptığınıza pişman olmamanız için, yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın.” emri mucibince iyice araştırdıktan sonra haber vermeyi kendimize ilke edindik.

Kimi haberleri, haber değeri yüksek olsa bile ‘halkı kin ve nefrete sürükleyebilecek, toplumu yanlış yönlendirecek ya da bozacak hiçbir yayında bulunmamak üzere kendimizle ahitleştik.

Gazeteciliği objektiflik süsü adı altında kendi çıkarlarına göre yapanların aksine, objektifliği hakkaniyet ölçüleri doğrultusunda yaparak mazlumun hakkını zalimin yüzüne haykırma erdemliliğini her daim gururla yerine getirdik.

Süreç içerisinde hakkı haykıran gazetemiz, eski Türkiye’nin artıklarının baskılarına, devletin içine çöreklenmiş şer güçlerin maşalarının operasyonlarına maruz kalsa da, yazarlarımız ve çalışanlarımız türlü kumpaslarla zindanlara atılsalar da amacımızdan vazgeçmedik. Hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadık, Hakkı haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz inşallah. 

Geçmişten bu yana gazeteciliği asparagas haber bilen ve milleti sürekli aldatan, İslam’a saldıran, kültür ve geleneğimizi dejenere eden batı tandanslı kartel basın ve medyanın etkisini kırmak ve doğruyu anlatmak, yalan haberleri çürütmek üzere olan habercilik anlayışımızdan geri durmadık.

Yaptıkları haber ve yayınlarla her fırsatta İslam’a ve Müslüman kişiliklere saldıran, kirli bir algı oluşturarak kalemlerini silah gibi kullanan ve tetikçilik yapmaya çalışan basın, medya kuruluşları ve gazeteci bozuntularını ise sürekli ifşa ettik.

Doğruhaber; Türk, Kürt, Arap, Fars, Çerkes ırklarının yüzyıllar boyu bir arada huzurla yaşadığı bu kadim İslam topraklarında, bir gecede dilinin değiştirilip tüm bilgi birikiminin hiç edilerek, camilerinin ahıra çevrildiği, 18 yıl ezan sesine hasret bırakılan Müslüman halkların ortak sesidir.

Doğruhaber; eski Türkiye’nin 90’larının en sert yüzünü görmüş, Marksist komünist Pkk’nin saldırılarına maruz kalarak ailelerinden arkadaşlarından onlarcasını, yüzlercesini şehid vermiş gönüllerin sesidir. 

Doğruhaber; devletin içine çöreklenmiş okyanus ötesinden emir alan çetelerin işkencelerinden geçmiş kumpaslarıyla on yıllarca zindan yatmış, yetmemiş 28 Şubatçı zihniyetin zulmünü de iliklerine kadar hissetmiş Müslümanların gözü, kulağı, dilidir.

Doğruhaber, Allah’ın izni ile ve siz okurlarının teveccühü sayesinde bugünlere gelmiş, bundan sonra da dua ve desteklerinizle birlikte hak bildiği yoldan şaşmadan yoluna devam edecektir inşallah.

Her bir okurumuzu, bu geniş ailenin değerli bir parçası olarak gönüllü muhabirimiz, editörümüz, video-fotoğrafçımız, yazarımız, dağıtıcımız, temsilcimiz ve sözcümüz olarak görüyoruz.

Geçmişte, ‘Bir yayınımız olsa da; İslam’a saldıran, Müslümanları karalayanlara karşı çıksak’ dediğimiz o doksanlı yılların, dünyanın biz Müslümanlara dar edildiği dört bir koldan saldırı günlerini ne çabuk unuttuk?

Allah’ın, biz aciz kullarına bahşettiği böylesi güzel imkanı, medya araçlarını en güzel şekilde kullanabilmemiz için birlikteliğe, elbirliğine ihtiyacımız var. Telefonlarında Doğruhaber uygulaması olmayanları hemen goole play’dan Doğruhaber uygulamasını indirmeye davet ediyoruz. Bu akıma akrabalarınız, arkadaşlarınız ve komşularınızı dahil etmeniz, Doğruhaber’i gerçek anlamda sahiplenmiş olduğunuzun bir kanıtı olacaktır.

Okurlarımızdan gazeteniz Doğruhaber’e, basılı ve dijitalde takip ederek sahip çıkmanızı, reklam verebilenlerin reklam vermelerini ve özellikle dijitalde e- abone olarak destek vermelerini bekliyoruz.

En önemlisi sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi, internet sitemize her gün girip haberleri tıklayarak en az beş dakikanızı Doğruhaber’e ayırmanızı istirham ediyoruz.

Sitemizin okunurluğunu, tıklanmasını artırmanız demek, doğru haberin daha çok kitlelere ulaşması demek olacak. Basın ve medyayı, sosyal mecraları yalanlarla zehirleyen sayısız çiyanın çarpıtmalarını, iftiralarını etkisiz kılmak siz okurların elinde. Doğruhaber Gazetenizi, kamuoyuna yön veren bir konuma hep beraber yükseltmemiz zor değil. Ne dersiniz; büyümeye var mıyız?

Mehmet Özcan / Doğruhaber