'Filistin Yönetimi'nden mübarek ayda siyasi tutuklamalar'

Filistin güvenlik organları siyasi tutuklamalarında hanımları ve özgürleştirilmiş eski esirleri de hedeflerine yerleştirdi.

'Filistin Yönetimi'nden mübarek ayda siyasi tutuklamalar'

Hamas'ın listesinden Filistin Meclisi'nde Tulkerem vilayetinden üye olan olan Fethi El-Kar'avi, Filistin Yönetimi'nin Batı Yaka bölgesinde Filistin ahalisine yönelik siyasi tutuklamalarının mübarek ayda da sürdüğüne dikkat çekti. Kar'avi, Abbas yönetiminin bu dosyayı mübarek Ramazan ayında da kapatmama konusunda ısrarlı davrandığını söyledi.

Kar'avi'nin verdiği bilgilere göre Filistin güvenlik organları siyasi tutuklamalarında hanımları ve özgürleştirilmiş eski esirleri de hedeflerine yerleştiriyorlar. Dolayısıyla çok sayıda ailenin bu mübarek ayda olsun huzura kavuşmasına fırsat vermek istemiyorlar. Bu tutumun en sert bir dille kınanması gereken bir tutum olduğunu vurgulayan Kar'avi, Filistin Yönetimi'ndeki bütün akıl sahiplerini kendi halklarına ve yakınlarına şefkat göstermeye çağırdı.

Kar'avi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İşgal jeepleri A kategorisine giren bölgeler dahil bütün Batı Yaka bölgesini kuşattığında, Filistin Yönetimi'nin güvenlik organları nerede duruyor. Özellikle de Filistin halkına yönelik baskıları, tehditleri ve tutuklamaları sürdürürken. İnsanlar bir yandan işgalin bir yandan da Filistin Yönetimi'nin baskıları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu durum onları işgal yönetiminin çekici ile Filistin Yönetimi'nin örsü arasında bırakıyor."

Kar'avi, bazı direniş gruplarına ve insan hakları kuruluşlarına da siyasi tutuklama davalarını görmezden gelmeleri için baskı yapıldığına dikkat çekti.

FEM