Filistin Halk Kongresi İstanbul’da toplandı

Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Kurulu beşinci toplantısını İstanbul'da, "Bayrağını kaldır" sloganıyla gerçekleştirdi. 

Filistin Halk Kongresi İstanbul’da toplandı

Filistin Halk Kongresi, işgale karşı bir ulusal cephe oluşturma planı kuruyor. Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Kurulu beşinci toplantısını İstanbul'da, "Bayrağını kaldır" sloganıyla gerçekleştirdi. 

Toplantıya katılan Filistin Halk Kongresi yöneticileri, kimsenin Filistin halkının bağımsızlık ve yurda dönüş konusundaki kararlılığını kıramayacağını dile getirdi. 

Toplantının açılışını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Hişam Ebu Mahfuz, işgale karşı direnişin saflarını düzenlemek için bir ulusal cephe oluşturma çalışmaları içinde olduklarını duyurdu. Ebu Mahfuz, bunun FKÖ'nün bir alternatifi olarak planlanmadığını ve Filistin'in içinde yaşayanlar arasında diyalog sağlanmasının da çalışma programının bir parçasını oluşturacağını ifade etti. 

Toplantıda konuşan Kongre Genel Sekreteri Ahmed Muhaysin, Filistin'in içinde ve dışında, işgal zindanlarında ve mülteci kamplarında mücadele eden, Mescidi Aksa sahasında ribat vazifesini icra eden bütün herkese selamlarını ilettikten sonra bugün Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki halkın işgale karşı zorlu bir mücadele içinde olduğuna dikkat çekti. 

Muhaysin bu toplantıda "Bayrağını kaldır" sloganını kullanmaktaki amaçlarının işgal rejimine, kimsenin Filistin halkının bağımsızlık ve yurda dönüş konusundaki azmini kıramayacağı mesajı göndermek olduğunu vurguladı.

Toplantıda Kongre Başkanı Munir Şefik de bir konuşma yaparak işgal rejimiyle İran arasındaki karşıtlığa temas ederek bunun Filistin davasıyla ilgisine değindi ve bu meselenin ancak çatışma ile çözülebileceğini söyledi.