Fas’ta 672 kişi için Mevlid-i Nebi vesilesiyle af çıkarıldı

Fas'ta Mevlid-i Nebi vesilesiyle aralarında siyasi mahkumlarında bulunduğu 672 kişi için af çıkarıldı

Fas’ta 672 kişi için Mevlid-i Nebi vesilesiyle af çıkarıldı

Fas Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fas Kralı 6. Muhammed bir grup mahkum hakkında kraliyet affı yayınladı. Aralarında tutuklu ve tutuksuz yargılananların da bulunduğu 672 kişi hakkındaki af kararı, Hz. Muhammed’in doğum gününün kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle çıkarıldı.

Kraliyet affı, siyasi suçlardan hükümlü 9 kişiyi de içeriyor. Söz konusu af kapsamında, 5 mahkum için hapis cezası veya hapis cezasının geri kalanı kaldırıldı ve 4 mahkumun ise hapis cezasının süresi kısaltıldı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tutuklu durumunda bulunan ve Kraliyet affından yararlananların sayısının 508 kişi olduğu, hapis cezasının veya hapis cezasının geri kalanı için af çıkarılan 10 mahkum olduğu belirtildi. Diğer yandan, 488 mahkumun hapis ceza süreleri kısaltıldı ve 10 mahkumun müebbet hapis cezası, sınırlı süreli hapis cezasına çevrildi.

Tutuksuz yargılanan 155 sanık da aftan yararlandı. 61 kişinin hapis cezası veya hapis cezasının kalan kısmı için af çıkarılırken, 15 kişinin para cezası aynı kalırken hapis cezaları için af çıkarıldı. Ayrıca 72 kişinin para cezaları için, 7 kişinin ise hapis ve para cezaları için af çıkarıldı.