Ensarullah'tan Siyonist İsrail'e füze darbesi: Ben Gurion Havalimanı vuruldu
Yemen'deki Ensarullah Hareketi, İşgalci İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı füzeyle vurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, bugün Pazar günü yaptığı açıklamada, Siyonist düşmana yönelik iki ayrı askeri operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. İlk operasyon, işgal altındaki Yafa’daki Lod (Ben Gurion) Havalimanı’nı hedef aldı ve hipersonik balistik füze ile gerçekleştirildi. İkinci operasyon ise işgal altındaki Askalan’da düşmana ait askeri bir hedefi vurdu. Her iki saldırının da Allah’ın yardımıyla hedeflerini başarıyla vurduğu bildirildi.
Askeri sözcü Tuğgeneral Yahya Seri’nin okuduğu televizyon açıklamasında, Amerikan ve İsrail savunma sistemlerinin Ben Gurion Havalimanı’na atılan füzeyi durdurmakta başarısız olduğu ifade edildi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, havaalanının bombalanması sonucu 3 milyondan fazla Siyonist’in sığınaklara kaçtığını ve havalimanındaki tüm hareketliliğin bir saatten fazla süreyle durduğunu belirtti.
Silahlı kuvvetler, dünya genelindeki hava yolu şirketlerine Ben Gurion Havalimanı’na uçuş yapmama uyarısını yineleyerek, havalimanının güvenli olmadığını vurguladı.
Ayrıca dün gece, Yemen’in insansız hava kuvvetleri “Yafa” adlı bir SİHA ile Askalan’da İsrail’e ait hayati bir hedefi vurdu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin halkının yaşadığı zulme karşı durmaya ve Gazze’ye yönelik saldırılar sona erene, abluka kaldırılana kadar desteğini sürdürmeye kararlı olduğunu bildirdi.
Dün de Yemen Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Yafa’nın güneyinde düşman İsrail’e ait bir askeri hedefe “Filistin-2” tipi hipersonik balistik füze ile saldırı düzenlediklerini duyurmuştu.
Tuğgeneral Yahya Seri, füzenin hedefini başarıyla vurduğunu ve savunma sistemlerinin füzeyi engelleyemediğini teyit etti. Yapılan açıklamada, bu operasyonun, İsrail’in Gazze’de ABD desteğiyle gerçekleştirdiği soykırım suçuna karşı ve Filistin halkının ve direnişçilerin davasına zafer kazandırmak amacıyla yapıldığı belirtildi.
Seri, Gazze’de yaşananların sessizlik ve ihanet karşısında tüm ümmet için sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunarak, “Gazze’yi desteklemek için şimdi harekete geçmek, tehlikenin başkentlere ulaşmasını beklemekten daha iyidir” dedi.
Bu, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin son 48 saat içinde Siyonist rejime karşı düzenlediği dördüncü saldırı oldu. Cuma günü yapılan açıklamalarda da, işgal altındaki kuzey Filistin’deki İsrail hedeflerine yönelik iki ayrı operasyon düzenlendiği duyurulmuştu.
Kaynak: masirahtv.net