Direnişin 200'üncü günü münasebetiyle Fas'ta Gazze'ye destek gösterileri

Gazze'de siyonist işgal güçlerinin soykırım saldırılarının ve Filistin halkının bu vahşi saldırılara karşı onurlu mücadelesinin 200'üncü günü münasebetiyle Fas'ın birçok şehrinde Gazze'ye destek gösterileri ve yürüyüşleri düzenlendi.

Direnişin 200'üncü günü münasebetiyle Fas'ta Gazze'ye destek gösterileri

Haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre dün akşam saatlerinde düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı ve Gazze'ye yönelik vahşi saldırıların derhal durdurulmasını istediler. Göstericiler siyonist işgal rejimiyle işbirliğinin sonlandırılmasını, ilişkilerin kesilmesini, mağdur durumdaki Gazze halkına ise yardım edilmesini talep ettiler. 

Göstericiler Gazze'de durumun çok kritik olduğuna dikkat çekerek tüm Arap ülkelerinin Filistin halkına destek ve siyonist saldırganlığı durdurmak amacıyla derhal harekete geçmesi gerektiğini hatırlattılar. 

Rabat, Tanca ve Vadi Zem başta olmak üzere muhtelif şehirlerde düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere katılan binlerce kişi Filistin bayraklarını ve Filistin davasına ve direnişine destek ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar.

Göstericiler, "Onurlu Filistin'e Fas'tan selamlar!", "Ey esir rahat ol! Savaşı sürdüreceğiz!", "Filistin özgürlerindir, işgalciyle ilişkileri normalleştirmek kara bir lekedir!" "Ey Müslümanlar, ey özgürler! Aksa size sesleniyor!", "Canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa!" anlamına gelen, Filistin halkının direnişine destek niteliğinde muhtelif sloganlar attılar.