DAİŞ'e operasyon diye onlarca sivili katlettiler!

The Guardian gazetesi, İngiltere'nin Irak'taki sözde DAİŞ operasyonunda onlarca sivili öldürdüğünü yazdı.

DAİŞ'e operasyon diye onlarca sivili katlettiler!

The Guardian gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre, Irak'ta sözde DAİŞ’a karşı yürütülen operasyon sırasında sivillerin ölümüne neden olan çok sayıda hava saldırısı, İngiltere güçleri tarafından düzenlendi.

The Guardian, kar amacı gütmeyen gözlemci kuruluş Airwars ile birlikte yürüttüğü araştırmada, Irak'ın Musul kentinde 2016 ve 2017 yıllarında İngiliz güçleri tarafından gerçekleştirildiği düşünülen ve sivillerin ölümüne neden olan 6 saldırı tespit etti.

Şüpheli iki İngiliz saldırısının kurbanları ise aile bireylerini öldüren füze saldırıları ilk kez anlattı. Hayatta kalanlardan biri, bir füzenin Musul'da bir sokakta yanlarında patlaması sonucu en büyük kızını kaybettiğini ve kendisinin her iki bacağının da kesilmek zorunda kaldığını söyledi.

İsmini vermek istemeyen kadın, ikinci kızının kafatasında hala şarapnel parçaları bulunduğunu ve o sırada henüz küçük bir çocuk olan oğlunun bir ayağını ve elinin bir kısmını kaybettiğini sözlerine ekledi. Bir başka kadın ise bir füzenin evlerini yerle bir etmesi sonucu annesi, babası, iki kardeşi ve iki yeğeni de dahil olmak üzere neredeyse tüm yakınlarını kaybettiğini söyledi.

Musul'da The Guardian ve Airwars tarafından İngiliz saldırıları olduğu tespit edilen altı saldırıda toplam 26 sivilin öldüğü koalisyon tarafından kabul edildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise söz konusu saldırıların kendi güçleri tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini doğrulamayı ya da yalanlamayı reddetti.