Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa değişikliği teklifimizi yeniden Meclis'e sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi, Meclis'in takdirine yeniden sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa değişikliği teklifimizi yeniden Meclis'e sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı kararıyla 10 Mart'ta imzaladığı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin suhuletle tamamlandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta milletimiz rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktı. Cumhurbaşkanlığı görevini aziz milletimizin takdiriyle 5 sene daha sürdürme imkanına kavuştuk."

"Unutmayın biz hep birlikte Türkiye'yiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altını çizerek ifade etmek isterim ki her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen fitne tüccarları dışında, elinde binlerce insanımızın kanı olan terör baronları dışında, velhasıl birliğimize, dirliğimize, asırlık hedeflerimize ve hayallerimize kasteden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur." diye konuştu.

Erdoğan, yeni dönemde de halka verdikleri tüm sözlerin takipçisi olacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İki kelimeye çok dikkat edin. Biz, bu iki kelimenin, iki kavramın uygulayıcısı olacağız. Bir istikrar, iki güven. İstikrar ve güvenle biz, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada bir şeyi daha söylüyorum. O da şu, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından toplumun temel direği olan ailenin, sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Bu minvalde seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi, Meclis'in takdirine yeniden sunacağız."

Mülteciler konusuna da değinen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak, ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde, dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini de teşvik edeceğiz. Her ne surette olursa olsun Türkiye'ye, buranın altını çiziyorum, Boraltan Köprüsü faciası gibi on yıllar boyunca izi silinmeyecek yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize, kültürümüze ve inanç değerlerimize yakışır biçimde suhuletle çözüme kavuşturacağız. Girişimci, insani ve aktif dış politika çizgimizi sürdürerek, küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine katkı sağlayacağız. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğu inancıyla uluslararası sistemdeki çarpıklıkların giderilmesi için gayretlerimizi yoğunlaştıracağız.