Çin'den ABD'ye Tayvan uyarısı: Her türlü resmi temasa karşıyız

​Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in Tayvan ile ABD arasında yeni bir ticaret girişimi dahil olmak üzere her türlü resmi temasa "kesinlikle" karşı olduğunu açıkladı.

Çin'den ABD'ye Tayvan uyarısı: Her türlü resmi temasa karşıyız

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, yaptığı açıklamada "ABD, Tayvan ayrılıkçılarına yanlış bir mesaj göndermekten kaçınmak için Tayvan ile ticari ve ekonomik ilişkileri ihtiyatlı bir şekilde ele almalı." dedi.

Feng, Tayvan ve diğer ülkeler arasındaki "egemenliği çağrıştıran ve resmi nitelikte" herhangi bir ekonomik ve ticari anlaşmanın müzakere edilmesi ve imzalanması da dahil olmak üzere her türlü resmi temasa karşı olduklarını söyledi.

Çin, Tayvan hava savunma bölgesine savaş uçakları gönderdi

ABD'li yetkililer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Tayvan ile yeni ticaret müzakereleri başlatacağını söylemişti.

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiği  Tayvan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Çin'i Tayvan'ı işgal etmemesi konusunda uyarmış, Çin'in Tayvan'ı işgal etmesine izin vermemek için Japonya ve diğer ulusların yanında olduklarını vurgulayarak "Tayvan'ı savunmak için askeri olarak müdahil olmaya istekli misiniz?" sorusuna "evet" yanıtını vermişti.

Biden: Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda askeri karşılık vereceğiz