Cezayir'de Mandela Stadyumu’nun açılışında torun Mandla Mandela Filistin’e özgürlük sloganlarıyla seyircileri coşturdu

Cezayir'de düzenlenecek Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası (CHAN) öncesinde, Nelson Mandela Stadyumu'nun açılışı yapıldı.

Başkent Cezayir'in Baraki bölgesinde inşa edilen stadyumun açılışı, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, FIFA Başkanı Gianni Infantino, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Patrice Motsepe ve Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandla Mandela'nın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Nelson Mandela'nın torunu Zwelivelile Mandla Mandela Dünya gözüyle ‘özgür' Filistin'i görene kadar dinlenmeyeceğiz”  diyerek, Filistin için özğürlük sloğanları atarak, seyircileri coşturdu.

Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası (CHAN), 13 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında, 18 Afrika ülkesinin katılımıyla düzenlenecek.
Afrikalı futbolseverler, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın ardından yeni bir turnuvanın heyecanını yaşıyor. İlki 2009’da düzenlenen Afrika Uluslar Futbol Şampiyonası'na bu yıl ilk kez Cezayir ev sahipliği yapacak.
Güney Afrika'nın efsanevi lideri Mandela
Fransız sömürgeciliğine karşı 1954’te başlayan ve 1962’de bağımsızlıkla sonuçlanan Cezayir Kurtuluş Devrimi ile ilişkisi olan Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela, ilk askeri eğitimini de 1961'de Cezayir'de Ulusal Kurtuluş Ordusu saflarında almıştı.
Mandela ayrıca, Güney Afrika’daki “Afrika Ulusal Kongresi”nin bir dizi direniş savaşçısını Cezayir Kurtuluş Ordusu’nun kamplarında eğitim almaları için Cezayir'e göndermiş ve süreç Cezayir'in 1962'de bağımsızlığını kazanmasından sonra da devam etmişti.