Camide ayin yaptılar: Hindu çeteler provokasyona devam ediyor!

Hindistan'da iktidarda bulunan İslam düşmanı ırkçı BJP yönetiminin güdümündeki radikal hindu çeteler, Karnataka eyaletinde bulunan Malali Cami'nde ayin gerçekleştirdi.

Camide ayin yaptılar: Hindu çeteler provokasyona devam ediyor!

Hindi çetelerin, camilere, Müslümanların ev ve iş yerlerine yönelik saldırı ve provokatif girişimleri devam ediyor.

İktidardaki ırkçı ve İslam karşıtı Modi yönetimindeki BJP rejiminin beslediği radikal hindu çeteler, Karnataka eyaletinde bulunan Malali Cami'nde ayin gerçekleştirdi.

Cami ve mescitleri necis ayaklarıyla işgal ederek kendi dini ritüellerini tertip eden çete üyeleri Müslümanları provoke etmeye çalışıyor.

Yerel kaynakları rejim destekli Hinduların camiyi bir hindu tapınağına dönüştürmeyi amaçladığı bildirildi.

Kaynaklar, Malali camisinde gerçekleştirilen ritüele iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetimine bağlı Karnataka Yasama Meclisi Üyesi Bharath Shetty Y'nin de katıldığını aktardı.

Ülkede, Müslümanlara yönelik, Hindu çetelerin başı çektiği toplumsal baskı ve şiddet olayları artış gösterirken, 1,5 milyar nüfusunun yaklaşık yüzde 14’ü Müslüman olan Hindistan’da, iktidardaki ırkçı ve İslam karşıtı Modi yönetimindeki Bharatiya Janata Partisinin (BJP) Hindu-Müslüman kutuplaşmasını tetikleyen politikalar izlemesi şiddet olaylarının yaşanmasında etkili oluyor.

Müslüman karşıtlığının en fazla olduğu beş ülkeden biri

ABD'deki Wayne State Üniversitesi küreselleşen Müslüman karşıtlığına ilişkin hazırladığı bir rapora göre, Müslüman karşıtlığının en fazla olduğu beş ülkeden biride Hindistan oldu.

Hindistan'ın Müslüman karşıtlığı konusunda ikinci sırada yer aldığını aktaran raporda, "Dünyanın en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahip Hindistan'da, (Başbakan Narendra) Modi rejimi ve Hindistan Halk Partisi (BJP), Hindu üstünlüğünü, ülkedeki Müslümanları yok etmek için araç olarak kullanıyor. Bunu da çok korkunç bir yöntemle (Müslümanları dışlayan) Vatandaşlık Yasası, eyaletlerdeki başörtüsü yasakları ya da Müslümanların vatandaşlıklarını gasbetme gibi hukuku kullanarak yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Müslüman karşıtlığının en fazla olduğu diğer ülkeler ise, Çin, Fransa, ABD ve Myanmar oldu.