Bunların derdi başka! / Mahmut Kaya

Halil Konakçı meselesinde de gördüğümüz gibi bunların derdi kurum yada kişiyle değil, İslam iledir. Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşmasında şunlara dikkat çekmiştir: ''İslam’a direk saldıramayanlar, kimi kurum ve kişiler üzerinden aslında İslam’a saldırıyorlar.'

Bunların derdi başka! / Mahmut Kaya

Alimler çok kıymetli insanlardır. Çünkü dinimiz özellikle İslami ilimleri tahsil edip öğrenen alimlere ayrı bir değer vermektedir. Peygamber efendimiz buna hadislerinde yer vermiştir. 

“Âlimler peygamberlerin varisleridir.“ Netice de peygamberler miras olarak dinar veya dirhem (mal ve mülk) değil, ilim bırakmışlardır. Bu ilim mirasını alan kimse, büyük pay elde etmiştir.

Bir alimin en temel görevi, daima Hak ve Hakikatin peşinden giderek, Allah'ın dinini tebliğ etmektir. Bu çok büyük ve kutsal bir görevdir, lakin bu görevin icra edilmesine karşı duran zihniyet maalesef her zaman var olmuştur. 

Asrı-Saadet döneminde nasıl müşrikler tebliğe engel olmaya çalışmışsa, 90'lı yıllarda bu görevi icra eden Müslümanlar nasıl sürgünlere, zindanlara maruz bırakılmışsa, aynı zihniyet şimdi de engel olmaya çalışıyor. Sıradan bir imam olan Halil Konakçı görevinin gereği Allah'ın yasakladığı bir şeyi dile getirince ne kadar İslam düşmanı varsa hepsi kudurdu.

Nüfusunun neredeyse tamamının Müslüman olduğu bir ülkede insanların inançlarına yapılan bu hakaret tam dağdan gelip bağdakini kovmak türünden bir densizliktir. Sıradan bir imamın bile görevini yerine getirmesine engel olmaya çalışıyorlar.

Sözde milletin vekili olan Gürsel Tekin, Halil hoca'ya verdiği tepkisinde şu cümlelere yer vermişti: ''Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Kabil’e tek gidiş uçak biletin benden.'' Halil hoca belki hayallerindeki ülkeye kavuşur ama sen o hayallerindeki İslamdan uzak pis ülkeye asla kavuşamayacaksın, Allah’ın izniyle bu topraklarda hep İslam hakim kalacak. Milletin çoğunun Müslüman olduğu bir ülkede sen değil milletin vekili, ancak düşmanı olabilirsin.

Halil Konakçı hoca, Gürsel Tekin'e verdiği cevapta şu sözlere yer vermiştir: ''Sen benim değil İslamın düşmanısın.'' Gerçektende bunların derdi kurum yada kişiyle değil, İslam iledir. Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşmasında şunlara dikkat çekmiştir: ''İslam’a direk saldıramayanlar, kimi kurum ve kişiler üzerinden aslında İslam’a saldırıyorlar.''

“Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir organı hasta olduğu zaman, diğer organlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Hadis-i Şerif) 

Ey Müslümanlar, İslami Değerlere vurgu yapan hiçbir kardeşinizi desteksiz bırakmayın. Onu İslam düşmanlarına karşı koruyun.

Bizde diyoruz ki: Halil Konakçı Yalnız Değildir.

Allah’a emanet olun.