BM: Libya'daki sağlık merkezlerine son 4 ayda 9 saldırı yapıldı

BM Libya Destek Koordinasyon Bürosu, son 1 yılda Libya'da sağlık merkezlerine 23 saldırı düzenlendiğini, bunlardan 9'unun son 4 ayda gerçekleştiğini belirtti.

BM: Libya'daki sağlık merkezlerine son 4 ayda 9 saldırı yapıldı

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Koordinasyon Bürosunun sosyal medya hesabından, başkent Trablus'ta son günlerde hastaneleri hedef alan saldırılara ilişkin açıklama yapıldı. 

Saldırının faillerine değinilmeyen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sağlık sektörünü hedef alan tek bir saldırı bile çok fazla. Trablus'un Ayn Zara Mahallesi'ndeki özel bir hastane ve Tarik eş-Şuk'ta bir hastane bombalandı. Libya'da, Hafter milislerinin başkente yönelik saldırısının başladığı Nisan 2019'dan bugüne dek 23 sağlık merkezi bombalandı, 80 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. Sadece 2020'de yaşanan 9 olayda 5 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı"

Libya'nın doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, 4 Nisan 2019'da başkenti ele geçirmek için saldırı başlatmış ve ülkeyi şiddet sarmalına sürüklemişti.

BM, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Libya'da savaşan taraflara 22 Mart'ta "insani ateşkes" önerisinde bulunmuştu.

AA